Ειδήσεις

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η νεοσυσταθείσα Επιτροπή για την Κατασκευή του φράγματος Μουζακίου


Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 συνεδρίασε για πρώτη φορά η νεοσυσταθείσα Επιτροπή για την Κατασκευή του φράγματος Μουζακίου. Η συνεδρίαση έγινε στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Μουζακίου και σ’ αυτήν παρέστησαν όλα τα μέλη της, πλην του Δημάρχου Καρδίτσας τον οποίο αναπλήρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μουταρέλλος.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμος Λέκκας ανεδέχθη την ομόθυμη πρόταση όλων των μελών και ανέλαβε Πρόεδρος της Επιτροπής.  Γραμματέας και Συντονιστής ανέλαβε ο πρώην βουλευτής κ. Παύλος Σιούφας.

Στην συνεδρίαση μίλησαν κατά σειρά ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φ. Στάθης, ο κ. Ευθ. Λέκκας, ο κ. Π. Σιούφας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Τέλιος, ο κ. Π. Μουταρέλλος, ο κ. Στ. Κούτρας, ο κ. Δ. Κουτρουμάνος, ο κ. Σ. Φωτίου, ο κ. Δ. Θεολόγης, ο κ. Κ. Ζυγογιάννης και ο κ. Ηλίας Μπάλλας.  Τεχνικά στοιχεία σχετικά με το φράγμα Μουζακίου, έδωσε με τρόπο εμπεριστατωμένο η παριστάμενη πολιτικός μηχανικός κ. Λίλα Παπαδούλη.

Η Επιτροπή απεφάσισε όπως αρχίσει τις συναντήσεις με πρόσωπα που έχουν ρόλο στην υπόθεση της κατασκευής του φράγματος και συγκεκριμμένααπεφάσισε όπως στο αμέσως προσεχές διάστημα συναντήσει τον Διευθ. Σύμβουλο της εταιρείας HVAInternationalπου συνέταξε την σχετική μελέτη για τα προβλήματα της Θεσσαλίας κ. Μιλτιάδη Γκουζούρη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Τέλος ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης ανέλαβε την εξεύρεση μελετητή για την σύνταξη επίκαιρης υδρολογικής μελέτης για το φράγμα Μουζακίου.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με θέμα: Ecommerce και digital marketing, Ευκαιρίες και ερωτήματα
Επόμενο άρθρο Ομιλία Χρήστου Τριαντόπουλου στη Βουλή για την Τραγωδία στα Τέμπη