Ειδήσεις

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ για την αντιπυρική περίοδο 2022


Οι συντονιστικές δράσεις και ενέργειες των εμπλεκομένων φορέων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022, εξετάστηκαν στην 3η ειδική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Π.Ε Καρδίτσας για την αντιπυρική περίοδο 2022.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας Κωστής Νούσιος αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, σύμφωνα με την σχετική οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου επικαιροποιούνται οι δράσεις και οι ενέργειες που αποφασίστηκαν στις δύο προηγούμενες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη αποστείλει ενημερωτικό υλικό σε όλους τους Δήμους, καθώς και τα επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας των εμπλεκομένων  σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επιπλέον έχει σταλεί και έγγραφο για την οριστικοποίηση των χώρων συγκέντρωσης του πληθυσμού, σε περίπτωση προληπτικής  εκκένωσης. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται ο καθαρισμός της βλάστησης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε Καρδίτσας.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Π.Π της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Καραλής επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προετοιμασία των Δήμων για την περίπτωση εκκένωσης πληθυσμών, καθώς το σημαντικότερο όλων είναι η πρόληψη.

Στην αύξηση της ετοιμότητας και την επικαιροποίηση των στοιχείων όλων των εμπλεκομένων αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

Εκ μέρους των Π.Υ ν. Καρδίτσας ο Διοικητής Γιώργος Νταουτάς τόνισε ότι σε συνεργασία με το Δασαρχείο έχουν ξεκινήσει οι περιπολίες των δασικών περιοχών, ενώ και ο στρατός θα συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής.

Να ολοκληρωθούν όλα τα σχέδια και οι προβλεπόμενες δράσεις ζήτησε ο κ. Γαβριηλίδης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ από το Δασαρχείο Καρδίτσας η κ. Φωτεινή Ξαντήρου τόνισε ότι οι περιπολίες επεκτείνονται και τις βραδυνές ώρες.

Επιπλέον ενημέρωση των μελισσοκόμων, κτηνοτρόφων και γεωργών για τα μέτρα απαγόρευσης καύσης ζήτησε ο Διοικητής της Π.Υ Καρδίτσας κ. Τσιώλης, θέμα για το οποίο ο κ. Νούσιος είπε θα σταλεί ενημερωτικό δελτίο από την Π.Π της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους δήμους ( αρμόδιοι για την ενημέρωση είναι και οι πρόεδροι των Τ.Κ). Από την Π.Υ Μουζακίου ο κ. Φούκας επεσήμανε ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το Δήμο Αργιθέας, για λήψη πρόσθετων μέτρων λόγω και του ποδηλατικού αγώνα , που θα διεξαχθεί στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα για να συνδράμει με όποιο τρόπο είναι εφικτό βρίσκεται και το Γ.Ν.Κ σύμφωνα με τη διοικητή Μαίρη Κουτσιούμπα.

Κλείνοντας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης επικοινωνίας και ευχήθηκε μια καλή αντιπυρική περίοδο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Αποτελεσματική διαχείριση και επίλυση προβλημάτων
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τον 5ο Πλαστήριο Δρόμο