Ειδήσεις

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στις 5-11-2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6.00’ μ.μ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση κανονισμού οργάνωσης & λειτουργίας “Μητρώου Εθελοντών Δήμου Καρδίτσας” (εισ.: πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με καθορισμό φόρων, τελών και δικαιωμάτων Δήμου Καρδίτσας έτους 2022 (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με υποβολή πρότασης συμμετοχής του Δήμου Καρδίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030 (100 Climate-neutral Cities by 2030)” (εισ.: εντεταλμένος δημ. σύμβουλος Ηλ. Σχορετσανίτητς)
  4. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με καταχώρηση τιμολογίων Π.Ο.Ε στο Οικονομικό Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Καρδίτσας (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)
  5. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με εκμίσθωση αγροτεμαχίων κοινότητας Ρούσσου (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)
  6. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήσεων δημοτών για παράταση υφιστάμενων συμβάσεων μίσθωσης αγροτεμαχίων στην Κοινότητα Ρούσσου (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)
  7. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αίτησης δημότη για παράταση υφιστάμενης σύμβασης μίσθωσης αγροτεμαχίου στην Κοινότητα Ρούσσου (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)
  8. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με παράταση σύμβασης μίσθωσης αγροτεμαχίου για την προσωρινή φύλαξη των αδέσποτων ζώων του Δήμου Καρδίτσας (εισ.: αντιδήμαρχος Φ. Παπαδημητρίου)
  9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με καταβολή αποζημίωσης επικειμένων λόγω ρυμοτομίας (Γατσογιάννη Γ. κλπ) (εισ.: αντιδήμαρχος Παν. Σβερώνης)
  10. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού της ανώνυμης εταιρείας με επωνυμία “Παυσιλυπο Καρδιτσας Α.Ε Ο.Τ.Α” (εισ.: αντιδήμαρχος Παν. Σβερώνης)
  • Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με μεικτό σύστημα, ήτοι δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης (πλατφόρμα ciscowebex) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 Ν. 4682/2020 (Α’ 76), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 67 “Τρόπος λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων ΟΤΑ και των Διοικητικών συμβουλίων των εποπτευομένων νομικών προσώπων τους – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου” του Ν. 4830/2021 και την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ 643 «Σύγκληση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας»
  • Ειδικότερα:

α) Με φυσική παρουσία είναι δυνατόν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση οι πλήρως εμβολιασμένοι αιρετοί, καθώς και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων (απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία ενός ατόμου ανά πέντε τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού)

β) Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συμμετάσχουν οι αιρετοί που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας ή δεν επιθυμούν να έχουν φυσική παρουσία στο χώρο της συνεδρίασης.

Επισημαίνεται ότι οι αιρετοί που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση με φυσική παρουσία θα πρέπει να ενημερώσουν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση ds@dimoskarditsas.gov.gr το αργότερο 2 ημέρες πριν τη συνεδρίαση, ήτοι μέχρι 3-11-2021.

Το μήνυμα θα είναι ατομικό, θα αποσταλεί δηλαδή από τον κάθε δημοτικό σύμβουλο χωριστά και όχι συλλογικό (από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων).

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιρετών που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συνεδρίαση με φυσική παρουσία είναι μεγαλύτερος της επιτρεπόμενης χωρητικότητας της αίθουσας, η μείωση θα γίνει αυτόματα με κριτήριο την ημέρα και ώρα αποστολής των σχετικών μηνυμάτων, αρχής γενομένης από το τελευταίο.

 

Προηγούμενο άρθρο Κυκλικός κόμβος, χώρος πρασίνου, πεζοδρόμια και παρκινγκ στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το μέλλον του Θεσσαλικού κάμπου στην ψηφιακή εποχή