Ειδήσεις

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων την 9η Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.00 με θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Συγκρότηση Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών, έτους 2021.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χασιαλής Θεόδωρος.

2. Επί αιτήσεως δημότη για τροποποίηση συμφωνητικού.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χασιαλής Θεόδωρος.

3. Περί εγκρίσεως εισόδου – εξόδου στο υπό ίδρυση επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης – γενικές μηχανολογικές εργασίες, ιδιοκτησίας Μιχαλού Γεωργίας, σε οικόπεδο εντός οικισμού Φίλιας Δήμου Σοφάδων.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κοντοβάς Δημήτριος.

4. Περί εγκρίσεως κυκλοφοριακής σύνδεσης για την είσοδο – έξοδο στο υπό ίδρυση λιπαντήριο αυτοκινήτων, που βρίσκεται σε πάροδο – αναγνωρισμένη δημοτική οδό της οδού Ν. Πλαστήρα 123, Δ.Κ. Σοφάδων, Δήμου Σοφάδων (εντός σχεδίου).

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κοντοβάς Δημήτριος.

5. Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του Δήμου Σοφάδων.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κουτσομηλιάς Ιωάννης.

6. Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και άμεση / βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση σεισμών του Δήμου Σοφάδων.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κουτσομηλιάς Ιωάννης.

7. Έγκριση 2ης αναμόρφωσης (υποχρεωτικής) του προϋπολογισμού οικ. έτους 2021, αναπροσαρμογή του ΟΠΔ και 1η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος 2021.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χασιαλής Θεόδωρος.

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήσεως της Αθλητικής Σκοπευτικής Ακαδημίας Καρδίτσας για την παραχώρηση χρήσης χώρου γραφείων.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Σαμαράς Αθανάσιος.

9. Έγκριση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έτους 2020.

Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Σταμούλης Ιωάννης.

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για: α) την επιδίωξη καταλογισμού σε βάρος των υπευθύνων που από υπαιτιότητά τους πληρώθηκαν σε τρίτους από τον Δήμο Σοφάδων κονδύλια που είχαν παραγραφεί και κονδύλια που καταβλήθηκαν από μη σύννομες ενέργειες (διαταγές πληρωμής, παράνομες προσλήψεις, προμήθειες, υπηρεσίες και έργα), β) Την διερεύνηση ζημιάς που υπέστη ο Δήμος από πράξεις και παραλείψεις οργάνων του σχετικά με τη διαχείριση του δάσους Λουτροπηγής και ορισμός πιστοποιημένου ειδικού πραγματογνώμονα καταχωρημένο σε επίσημο δικαστικό κατάλογο – μητρώο για την εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς που υπέστη ο Δήμος , γ) Την αναζήτηση πειθαρχικών, αστικών κι ποινικών ευθυνών ενεχομένων και δ) Την παροχή κατευθύνσεων στην οικονομική επιτροπή για λήψη απόφασης προς χορήγηση εντολής και πληρεξουσιότητας στη νομική υπηρεσία για την άσκηση των ενδεδειγμένων νομικών ενεργειών και παράσταση του Δ. Σοφάδων για την υποστήριξη της κατηγορίας κατά αιρετών του δήμου στην ποινική υπόθεση με ΑΒΜ Α18-1540 του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας που εκδικάζεται στις 2.2.2021 ή σε όποια άλλη δικάσιμο ήθελε αναβληθεί.

Εισηγητής: Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Παπαδόπουλος Χαράλαμπος.

11. Ενημέρωση από τις ορισθείσες Επιτροπές για τις αποζημιώσεις από τον «Ιανό».

Εισηγητής: Δήμαρχος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της υγείας και της ζωής του λαού μας!
Επόμενο άρθρο Αυτοκινητοπομπή με τρακτέρ ετοιμάζουν οι αγρότες του Νομού