Ειδήσεις

Συνέδριο Agile2Learn στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ερευνητικό Εργαστήριο Διοικητικών, Ψηφιακών και Εκπαιδευτικών Ικανοτήτων, ανακοινώνει τη διοργάνωση της ημερίδας Agile2Learn, ένα γεγονός που στοχεύει στη παρουσίαση των ευέλικτων μεθοδολογιών στη σύγχρονη εκπαίδευση. Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, από τις 12:00 έως τις 17:00 στην Πανεπιστημιούπολη Γαιόπολις, στη Λάρισα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια.

Το έργο Agile2Learn, επικεντρώνεται στην παρουσίαση των εκπαιδευτικών των ευέλικτων μεθοδολογιών, την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη των εγκάρσιων ικανοτήτων. Αναδεικνύεται η σημασία της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας, της ομαδικής εργασίας, των κοινωνικών δεξιοτήτων, της διαχείρισης των αλλαγών και της κριτικής σκέψης στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο εκπαιδευτικό τοπίο.

Η ημερίδα περιλαμβάνει:

  1. Εισαγωγή στις Ευέλικτες Μεθοδολογίες
  2. Παρουσίαση των αναγκών και προκλήσεων της σύγχρονης εκπαίδευσης
  3. Διεξοδική συζήτηση σχετικά με τις εγκάρσιες δεξιότητες ως το νέο προσόν για μελλοντική απασχόληση
  4. Παρουσίαση του προγράμματος σπουδών Agile2Learn
  5. Παρουσίαση από εκπαιδευτικούς των εμπειριών από τη συμμετοχή τους στην πιλοτική εκπαίδευση του έργου Agile2Learn
  6. Βιωματικά εργαστήρια που χρησιμοποιούν ευέλικτεςμεθόδους μάθησης
  7. Απονομή πιστοποιητικών στα άτομα που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Agile2Learn

Στην ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένα μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στελέχη από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και σύμβουλοι από τους εταίρους του έργου Agile2Learn.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Agile2Learn, επισκεφθείτε τη σελίδα https://agile2learn.eu/news/international-conference-agile2learn/..

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της Επαρχιακής οδού Αγναντερού - Μεγάλων Καλυβίων και της Επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Μαραθέας
Επόμενο άρθρο Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός