Ειδήσεις

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων


Συνελήφθησαν στις 13-09-2023 το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αθηνών, -2- ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της εξύβρισης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απόπειρας ελευθέρωσης φυλακισμένου.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί μετέβησαν σε περιοχή της Καρδίτσας, προκειμένου να επιληφθούν σε επεισόδιο – διαπληκτισμό μεταξύ ατόμων. Εκεί, κατά την άφιξή τους, υπήρχαν συγκεντρωμένα περίπου -50- άτομα εκ των οποίων ένα από αυτά και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός άνδρας τους εξύβρισε απρόκλητα και απώθησε με τα χέρια του έναν από αυτούς.

Ακολούθως, ο δράστης στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψή του, αντιστάθηκε, χτυπώντας με τα χέρια του αστυνομικό και προκαλώντας φθορές στη στολή του.

Παράλληλα, άγνωστα άτομα εκσφενδόνισαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις γυάλινα μπουκάλια και πέτρες.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να ελευθερώσει τον συλληφθέντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ε. Τζανακούλη: Τραγικές στιγμές βιώνει η Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι Λάρισας – Τρικάλων, Λάρισας – Καρδίτσας, Πύλης - Μεσοχώρας και Λάρισας – Τυρνάβου μέσω Δαμασίου