Ειδήσεις

Συνεργασία Αυστρίας – Καρδίτσας, με πρωτοβουλία Ασημίνας Σκόνδρα


Παρουσία της αυστριακής πρέσβειρας, κ. Hermine Poppeller, πραγματοποιήθηκε στο Παυσίλυπο ένα μοναδικό κονσέρτο jazz – rock μουσικής, από το δυναμικό μουσικό συγκρότημα της Βιέννης, “Sketch book Quartet”.

Η διοργάνωση της συναυλίας έγινε στα πλαίσια του «αυστριακο-ελληνικού μουσικού καλοκαιριού», ενός θεσμού ο οποίος λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη την Ελλάδα επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα και του Δήμου Καρδίτσας.

Η Καρδίτσα, παρόλη την μουσική της παράδοση, είναι η πρώτη φορά, που συμμετέχει στην σημαντική αυτή διοργάνωση, μετά από την πρωτοβουλία της π. Βουλευτή Καρδίτσας και εκ νέου υποψήφιας με την Ν.Δ., κ. Ασημίνας Σκόνδρα.

Η κ. Σκόνδρα, ως Πρόεδρος της Ελληνο- Αυστριακής Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων, προσκάλεσε την Πρέσβη Poppeller στο Νομό μας τον Μάρτιο του 2022, προκειμένου να την ξεναγήσει στις ομορφιές της περιοχής μας, να την ενημερώσει για την οικονομική δραστηριότητα του Νομού, αλλά και ν’ αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής, σε επίπεδο ελληνο-αυστριακής συνεργασίας.

Με την επίσκεψη αυτή, ξεκίνησε μια περίοδος διερεύνησης των δυνατοτήτων συνεργασίας, μεταξύ της Καρδίτσας και περιοχών της Αυστρίας με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως το Tirollo κ.α.

Η Πρέσβης, αποκόμισε πολύ καλή εντύπωση από τις δυνατότητες του Νομού μας και, σε στενή συνεργασία με την κ. Σκόνδρα, προώθησε την διοργάνωση της συναυλίας, σαν αρχή για μια πολυεπίπεδη και πολυσχιδή συνεργασία.

Η κ. Σκόνδρα δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη, που από την δραστηριότητά μου ως Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Αυστρίας, προέκυψε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για τον τόπο μας. Είναι τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με την Πρέσβη Poppeller, η οποία θα είναι πάντα καλοδεχούμενη στην Καρδίτσα.

Ελπίζω το κονσέρτο αυτό, να ήταν μια ευκαιρία οι συμπολίτες μου να γνωρίσουν μια μικρή πτυχή, του αυστριακού μουσικού πολιτισμού και να αποτελέσει την αφετηρία για μια συνεργασία, όχι μόνο πολιτιστική, αλλά σε κάθε τομέα που αφορά την τοπική οικονομία, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις εξαγωγές.

Κατά την επίσημη επίσκεψη της Πρέσβειρας στο Νομό μας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς για τις δυνατότητες αυτές, καθώς επισκεφθήκαμε τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, όπου ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε.

Πιστεύω πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας, μέσα από το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί και είμαι πάντα παρούσα, να προσφέρω τα μέγιστα για την περαιτέρω προώθηση του Νομού μας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.»

 

Προηγούμενο άρθρο Παραλαμβάνονται οι μελέτες για τα αρδευτικά Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας