Ειδήσεις

Συνεργασία Δήμων Λίμνης Πλαστήρα και Μετεώρων


Το δήμαρχο Μετεώρων κ. Θόδωρο Αλέκο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την δημιουργία ενός ισχυρού τουριστικού δίπολου στη Δυτική Θεσσαλία. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο δημάρχου Μετεώρων, παρουσία  των αντιδημάρχων του κ.κ. Λύπα και Τσίκαρη, και του γραμματέα Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Β.Μπράντζου.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι οι δύο κορυφαίοι προορισμοί μπορούν να αναδειχθούν σε ένα ισχυρό τουριστικό δίπολο στη Δυτική Θεσσαλία. Αυτό θα συνεισφέρει στην αύξηση των διανυκτερεύσεων στις περιοχές, με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για επιχειρήσεις και Τοπική Οικονομία.

Οι δήμαρχοι συμφώνησαν να προχωρήσουν σε διαδημοτική συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη των προορισμών και την αλληλουποστήριξη, με κοινές δράσεις προβολής και προώθησης των περιοχών στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

Επίσης τέθηκε το θέμα των υποδομών με κύριο άξονα την ολοκλήρωση του δρόμου Μετέωρα – Τρίκαλα – Λίμνη Πλαστήρα και ειδικότερα τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας του τμήματος Μουζακίου– Λίμνης Πλαστήρα. Ο άξονας αυτός έχει πολλαπλή οικονομική σημασία για την ανάπτυξη όχι μόνο του δίπολου Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα, αλλά και των όμορων Δήμων Πύλης και Μουζακίου και τη Δυτική Θεσσαλία γενικότερα.

Σύντομα θα γίνει νέα συνάντηση στο δημαρχείο Λίμνης Πλαστήρα.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και απόπειρα κλοπής από περίπτερα
Επόμενο άρθρο 20 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλία