Ειδήσεις

Συνεργασία του 1ου ΕΠΑ.Λ Σοφάδων με το 1ο ΕΠΑ.Λ Παλαμά


Τη  Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 , στο σχολικό συγκρότημα του 1ου  ΕΠΑ.Λ  Σοφάδων  έγινε η  υποδοχή  μαθητών  και εκπαιδευτικών  από Ισπανία και Πορτογαλία, (τις επόμενες ημέρες  θα τους υποδεχτεί το 1Ο ΕΠΑ.Λ Παλαμά).

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν κατενθουσιασμένοι με τους  χώρους μας, τα εργαστήριά μας (Γεωπονίας, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Υγείας, Πληροφορικής και Οικονομίας) και τις δημιουργίες μας και θα μεταφέρουν αυτή την εμπειρία  στις χώρες τους.

Το πρόγραμμα Erasmus+   έχει ως θέμα  «την ενίσχυση των αγροτικών περιοχών, ώστε οι κάτοικοι να μένουν στον τόπο τους και να περιοριστεί η εσωτερική μετανάστευση στα αστικά κέντρα».

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο περιφερειακών Επαγγελματικών Λυκείων της Καρδίτσας , έστειλαν ένα μήνυμα σε όλους τους αρμοδίους φορείς. « Προστατέψτε και βοηθήστε τα περιφερειακά σχολεία και ιδιαίτερα τα Επαγγελματικά Λύκεια, για να μείνουν οι κάτοικοι στην επαρχία και να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία και κοινωνία, που βασίζεται και πρέπει να βασίζεται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και  στις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ενισχύσουμε,ΟΛΟΙ ΜΑΣ , με όλα ταμέσα ,  την εκπαίδευση  στα περιφερειακά σχολεία μας, ώστε να μείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους και να δημιουργήσουν πλούτο για όλη την περιοχή αλλά και όλη τη χώρα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και  καλωσόρισε  τους  φιλοξενούμενους ,ο αντιδήμαρχοςΣοφάδων  και πρόεδρος σχολικών επιτροπών Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Αθανάσιος Παππάς, εκπροσωπώντας τον Δήμο Σοφάδων.

Έγινε επίσης ενημέρωση εκ μέρους της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.), από την κ. Λαμπρινή Τριάντου, η οποία παρουσίασε τα προγράμματα που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας , σχετικά με το πρόγραμμα leader, για τις επενδύσεις που έγιναν στην περιοχή Καρδίτσας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, τα τελευταία 30 χρόνια. Τέλος παρουσίασε τα προγράμματα κοινωνικής και εκπαιδευτικής φύσεως που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ, όπως το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και διακρατικά προγράμματα Erasmus+.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Κατέβασαν ταχύτητα οι εμβολιασμοί στο Νομό Καρδίτσας