Ειδήσεις

Συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με το Δήμο Αθηναίων για το ζήτημα της ένταξης προσφύγων και μεταναστών


Στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη (CNI), εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκαν στις 27/7 τον Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας, κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο και την Προϊσταμένη Προαγωγής Δημόσιας Υγείας κ. Τσιαλκούτη Μαρία. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.), κ. Σακελλαρίου Ευάγγελος και τα στελέχη κ.κ. Σέγγη Χρυσαυγή και Μπλέτσα Ελένη.

Η Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, αποτελούμενη από την κα. Δασκαλάκη Μελίνα, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Υποστήριξης & Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δ. Αθηναίων και τις συνεργάτιδές της, κ. Λαμπίρη Διονυσία και κ. Τσαντίλη Χαρά, συνεχάρησαν τον Δήμο Καρδίτσας για τις σημαντικές αποφάσεις που έχει λάβει στο ζήτημα της ένταξης προσφύγων και μεταναστών καθώς και την ΑΝ.ΚΑ για την αποτελεσματική και υποδειγματική υλοποίηση των σχετικών πρωτοβουλιών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ευκαιρίες και προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο του Δικτύου, του οποίου ο Δήμος Καρδίτσας είναι ενεργό μέλος.

Τελικός στόχος είναι η ενδυνάμωση του Δικτύου καθώς και η υποστήριξη των Δήμων – μελών του μέσα από προγράμματα και δράσεις δικτύωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας καθώς και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών ένταξης του προσφυγικού / μεταναστευτικού πληθυσμού.

Προηγούμενο άρθρο Η Θεσσαλία ταξιδεύει μέσω του αθλητισμού στις πέντε ηπείρους
Επόμενο άρθρο Άγραφα: Θα παραμείνουν για πάντα Απάτητα Βουνά