Ειδήσεις

Συνεργασία του ΚΕΘΕΑ Έξοδος με το Δήμο Καρδίτσας για θέματα πρόληψης από τις ουσίες


Συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Έξοδος ξεκίνησε ο Δήμος Καρδίτσας μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας. Η συνεργασία έχει ως στόχο τη στήριξη του πληθυσμού της περιοχής μας για την αντιμετώπιση εξαρτήσεων από παράνομες και νόμιμες ουσίες. Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία που αναμένεται να βοηθήσει ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Η αρχή της συνεργασίας γίνεται την Τετάρτη 13 Οκτώβριου. Η κινητή μονάδα  του ΚΕΘΕΑ Έξοδος θα βρίσκεται στην πλατεία Πλαστήρα κατά τις ώρες 10:00 π.μ. με 1:00μ.μ.

Το ΚΕΘΕΑ Έξοδος στοχεύοντας στη διεύρυνση και τη συστηματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού τη λειτουργία Κινητής Μονάδας.

Βασικός στόχος της νέας Μονάδας είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από παράνομες και νόμιμες ουσίες σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας. Παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και κινητοποίησης εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους, πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς κ.ά., ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ειδικών επαγγελματικών κατηγοριών αλλά και του γενικού πληθυσμού.

Η Κινητή Μονάδα οργανώνει στοχευμένες παρεμβάσεις είτε βάσει διαγνωσμένων αναγκών, είτε βάσει αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών. Συνεργάζεται με Δομές Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δικαστικές Αρχές, Καταστήματα Κράτησης και άλλες Υπηρεσίες για τη συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτήσεων.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας (υπεύθυνη κ. Μαρία Τσιαλκούτη τηλ.: 2441354716) και στο ΚΕΘΕΑ Έξοδος τηλ.: 2410 555053.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αυθαιρεσιών συνέχεια και εκ νέου διακοπή εργασιών για το αιολικό πάρκο στη θέση Αέρας – Αφεντικό (Τύμπανος)
Επόμενο άρθρο Νέα έδρα, νέες δράσεις για το Γραφείο Θεσσαλίας της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας