Ειδήσεις

Σύσκεψη ΣΘΕΒ με Δ.ΥΠ.Α για τις προκλήσεις στην αγορά εργασίας


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ των διοικήσεων των  ΣΘΕΒ και Δ.ΥΠ.Α στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνση Δ.ΥΠ.Α Θεσσαλίας στις 18/12/2023 σχετικά με το παρόν και το μέλλον της αγοράς εργασίας και τις προκλήσεις που καλούνται  η Πολιτεία και οι επιχειρηματικοί φορείς να αντιμετωπίσουν αλλά και για τις ιδιαίτερες ανάγκες των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Προέδρος του ΣΘΕΒ, κ. Γιώργος Ρουπακιάς και η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κ. Έλενα Καματέρη ενώ από  την ΔΥΠΑ συμμετείχαν ο Υποδιοικητής Α’ Δ.ΥΠ.Α., κ. Γιώργος Καραχάλιος και η Περιφερειακή Διευθύντρια Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας, κ. Όλγα Τσιούρβα.

Τα τεχνικά επαγγέλματα και η αναγκαιότητα στήριξης της τεχνικής εκπαίδευσης ήταν το θέμα που συζητήθηκε εκτενώς, ειδικά υπό το πρίσμα της τεκμηριωμένης πλέον αυξημένης ζήτησης τεχνικών ειδικοτήτων από τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα γενικότερα.

Ο ΣΘΕΒ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύτηκε για συνεργασίασε όλα τα θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας και δύνανται να δώσουν λύση στα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι θεσσαλικές επιχειρήσεις.

Προηγούμενο άρθρο Στον «αέρα» η νέα τουριστική ιστοσελίδα «οι δρόμοι του κρασιού στη Θεσσαλία» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα καλύψει την αποκατάσταση όλων των σχολικών μονάδων στην πλειγείσα Θεσσαλία