Ειδήσεις

Σύσκεψη του δημάρχου Μουζακίου με στελέχη της ΑΝΚΑ για το νέο leader


Σύσκεψη προετοιμασίας για το νέο τοπικό πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027, που ξεκινάει το επόμενο διάστημα, είχε στο Γραφείο του στο Δήμο Μουζακίου, ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης με τα αρμόδια στελέχη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.) κ. Παναγιώτη Ντανοβασίλη, κ. Παντελή Χαλιαμάλια και κ. Χρύσα Κατσέα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου και του ΝΠΔΔ Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα κ. Μαρία Καραμπέκου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αποστολία Αγγελάκη, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλης Φούκας και το στέλεχος του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Ευαγγελία Γκράβαρη.

Κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν βασικές παράμετροι του νέου Leader και συμφωνήθηκε στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα προκειμένου ο Δήμος Μουζακίου να προβεί σε κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων τοπικής ανάπτυξης, οι οποίες μετά από επιστημονική επεξεργασία θα μετατραπούν σε χρηματοδοτούμενες δράσεις.

Επίσης, παρουσιάστηκε αναλυτικά η προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης, οι θεματικοί στόχοι και οι κατευθύνσεις του τοπικού προγράμματος καθώς και οι ενδεικτικές παρεμβάσεις.

Όπως τονίστηκε από τους συνομιλητές, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, ανέργων, αλλά και στην υλοποίηση καινοτόμων «πρότζεκτ» τα οποία σχετίζονται με τον τουρισμό, την ορεινότητα, την πολιτική προστασία, τις νέες τεχνολογίες (έξυπνα χωριά), την εκπαίδευση αγροτών η γενικά των κατοίκων της υπαίθρου στις ψηφιακές δεξιότητες, την κοινωνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τις διατοπικές συνεργασίες κ.α.

Σε ότι αφορά στις επενδύσεις που θα προταθούν για ένταξη, (δημόσιες η ιδιωτικές), υπογραμμίστηκε ότι το ανώτερο «πλαφόν» έχει μειωθεί στις 400.000 ευρώ από 600.000 Ευρώ που ήταν στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Τέλος, ανακοινώθηκε η έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης 500.000 Ευρώ για διενέργεια νέας πρόσκλησης με σκοπό την ενίσχυση επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, η οποία θα τρέξει παράλληλα με το σχεδιασμό του νέου LEADER.

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθης χαρακτήρισε ευχής έργον την παρουσία της ΑΝ.ΚΑ. στο Νομό Καρδίτσας καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πραγματοποιήσει πολλές ουσιαστικές και άκρως αποδοτικές συνεργασίες τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και στο μέλλον υπάρχει μεγάλο πεδίο δράσης και διεκδίκησης για να γίνουν πολλά νέα έργα στην περιοχή μας.

Για τη συμμετοχή του Δήμου στο νέο LEADER, o Δήμαρχος τόνισε πως η Δημοτική αρχή έχει συγκεκριμένο πλάνο, αλλά θα υπάρξει και διαβούλευση με όλους τους τοπικούς φορείς και Συλλόγους, ώστε οι τελικές προτάσεις που θα διαμορφωθούν να απαντούν όσο το δυνατόν περισσότερο στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη με τα στελέχη της ΑΝ.ΚΑ., αποφασίστηκε η διοργάνωση μια ενημερωτικής συνάντησης μέσα στις επόμενες ημέρες στο Μουζάκι, σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Προηγούμενο άρθρο Λαϊκή Συσπείρωση Σοφάδων: Να ανακληθεί η απόφαση για συγχωνεύσεις τμημάτων των σχολείων
Επόμενο άρθρο Άσκηση από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων στο Μύλο των Ξωτικών