Ειδήσεις

Συζήτηση για τις υποδομές οργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ


Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:  « Ισχυρό ΚΚΕ για σύγχρονες υποδομές στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών» οργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, την Παρασκευή 10 Μάρτη.

Στη εκδήλωση ο ομιλητής  Νίκος  Τέγος, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας και  υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ, αφού αναφέρθηκε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών που προστέθηκε στην μακάβρια λίστα σειρά τραγικών γεγονότων με αποτέλεσμα ο λαός μας και η Καρδίτσα να μετρά νεκρούς, χαιρέτησε  τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της 8ης Μάρτη που έγινε στην πόλη της Καρδίτσας. Τόνισε πως  το μεγάλο ποτάμι οργής που βγήκε στους δρόμους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν φταίει η κακιά η ώρα αλλά το κράτος και η εγκληματική πολιτική του κέρδους που υλοποίησαν όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν σήμερα τη χώρα. Που μπροστά στο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Αυτό το κράτος με τις κυβερνήσεις του που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου τσακίζουν το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση και στη ζωή. Με το ατύχημα στα Τέμπη έρχεται στην επιφάνεια το βασικό ζήτημα που είναι: οι τεράστιες ελλείψεις σε έργα υποδομής καθώς τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, ανεξαρτήτως ποιος είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Ελλείψεις που αφορούν μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση του λαού, για την αντιπλημμυρική προστασία για την αντιπυρική προστασία,  για την αντισεισμική προστασία.

Έρχεται στην επιφάνεια συνεχώς με το πιο τραγικό τρόπο η βαρβαρότητα του σημερινού συστήματος, που έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός. Και το πραγματικό δίλημμα που ο καθένας και η καθεμιά καλείται να τοποθετηθεί είναι:

«Θα ζούμε  λοιπόν στο έλεος, δυστυχημάτων, των φυσικών φαινομένων για τα κέρδη των μονοπωλίων, ή αν θα μπούμε στον δρόμο του αγώνα και της Σοσιαλιστικής Προοπτικής».

Στη συνέχεια ο ομιλητής αναρωτήθηκε: Πως είναι δυνατόν την εποχή που η συζήτηση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης περιλαμβάνει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, και τις εκρηκτικές δυνατότητες που διαμορφώνονται για την ανάπτυξη της παραγωγής και την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας, ο λαός να μετρά θύματα και καταστροφές ; Η απάντηση βρίσκεται στις εγκληματικές ελλείψεις σε έργα υποδομών που η ανθρωπότητα μπορεί να κατασκευάσει εδώ και αιώνες…

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι αυτά δεν είναι φυσικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής όπως ισχυρίζεται η ΝΔ ούτε έλλειψη αποφασιστικότητας, αποτελεσματικότητας από το Κράτος σήμερα,όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αποτέλεσμα του άναρχου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της εμπορευματοποίησης της γης, της ασυδοσίας του κεφαλαίου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Νίκος Τέγος τόνισε:

«Τι είναι όμως αυτό που μπαίνει εμπόδιο; Και εδώ το ίδιο εμπόδιο  δεν είναι άλλο γεγονός ότι Κριτήριο για την οργάνωση της παραγωγής δεν είναι η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών αλλά η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνο στο στέρεο έδαφος της κοινωνικής ιδιοκτησίας της γης και των μέσων παραγωγής, μπορούν να σχεδιαστούν κεντρικά, επιστημονικά, οι χρήσεις γης με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.

Γιατί μόνο με το πρόγραμμα του ΚΚΕ θα έχουμε σύγχρονες υποδομές που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες που να εξασφαλιζούν επαρκείς, ασφαλείς, ευρύχωρες, κατάλληλες, λαϊκές κατοικίες, επαρκείς υποδομές κοινής ωφέλειας, όπως η αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση, υποδομές κοινωνικών υπηρεσιών.

Αυτό είναι το πρόγραμμα αλλαγών του ΚΚΕ που εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων!

Γιατί πολιτικοί μεσσίες δεν υπάρχουν, σωτήρες απ’ τα πάνω να τους αναμένουμε δεν υπάρχουν.

Πρέπει λοιπόν, όλοι μαζί να ορθώσουμε ένα στεντόρειο όχι στους διπλούς εκβιασμούς των κομμάτων του συστήματος, στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια που μαυρίζουν τις ζωές μας.

Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο ριζικών αλλαγών και ανατροπών με ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.»

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Μπαρμπούτης Γιώργος μηχανικός που ανέλυσε τα ζητήματα του νερού στην περιοχή της Καρδίτσας και ο Βασίλης Ελευθερίου τοπογράφος μηχανικός.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υποδοχή ιερών Λειψάνων - Β΄ Χαιρετισμοί προς την Κυρία Θεοτόκο
Επόμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για το θάνατο του Χρήστου Καλομπάτσιου