Ειδήσεις

Συζήτηση με θέμα: Δημοκρατικά δικαιώματα – ελευθερίες – καταστολή


Το Σάββατο 10/12/2022 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του εργατικού Κέντρου Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: Δημοκρατικά δικαιώματα – ελευθερίες – καταστολή. Ομιλητής θα είναι ο κος Κώστας Παπαδάκης,  Δικηγόρος- συνήγορος πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δημόσια παρέμβαση του ομιλητή για την συγκεκριμένη εκδήλωση

Η νομοθετική επιδρομή της κυβέρνησης της ΝΔ σε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες αφήνει βομβαρδισμένο τοπίο στην τρίχρονη κοινοβουλευτική της παραγωγή. Ο ρεβανσισμός απέναντι στις κατακτήσεις των δικαιωμάτων και ελευθεριών των προηγούμενων δεκαετιών, το κυνήγι του εσωτερικού εχθρού, η εισαγόμενη και διεθνής τρομοϋστερία και η εμπέδωση της βίαιης αναδιανομής πόρων υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των αναγκών λαϊκών τάξεων, καθώς και η ενίσχυση κάθε φορέα εξουσίας απέναντι στην αγωνιζόμενη κοινωνία απετέλεσαν κατεπείγουσες και απρόσβλητες προτεραιότητες του προσανατολισμού της. Παράλληλα η αστυνομική βία και αυθαιρεσία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο με την πολιτική κάλυψη του Υπουργείου ΠΡΟ – ΠΟ. Χτυπήματα σε διαδηλώσεις, αυθαίρετες συλλήψεις, στήσιμο δικογραφιών, εισβολές ακόμα και σε ιδιωτικούς χώρους, αλόγιστη χρήση όπλων έως και πρόκληση θανάτων. Δεκάδες δίκες, διώξεις και πρόστιμα καταδιώκουν σε όλη τη χώρα όσους αντιστάθηκαν στην υποκρισία της κυβερνητικής εξουσίας που με πρόσχημα την πανδημία απαγόρευσε διαδηλώσεις στις επετείους Πολυτεχνείου και Γρηγορόπουλου το 2020. Ενώ η φετεινή επέτειος σημαδεύεται από τη δολοφονική ρατσιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη.

Το δημοκρατικό κίνημα έχει ένα βαρύ φορτίο μπροστά του, το οποίο επαυξάνεται από το γεγονός ότι, όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν αισθάνεται απέναντί της κανέναν ανερχόμενο αντίπαλο αλλά ακόμα και μέσα σε προεκλογική περίοδο, ενώ δεν έχει εξαγγελθεί μέχρι τώρα από οποιονδήποτε των υποψηφίων αντιπάλων της ότι όλοι αυτοί οι νόμοι θα καταργηθούν με ένα άρθρο (ας ήταν και με περισσότερα), έστω και στα ψέματα (που όμως τόσο μεγάλη ανάγκη αισθάνονται πολλοί για να ακούν για να αποκτήσουν άλλοθι).

Το σίγουρο είναι ότι χωρίς εκλογικές αυταπάτες η συνειδητοποίηση της ανάγκης πάλης για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, οδηγεί στην ανάγκη ενωτικής και μαζικής πάλης μέσα και έξω από τους θεσμούς για την υπεράσπιση, ανάκτηση και διεύρυνσή τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Ηλ. Τσιτσιμπής: Τα απόνερα της συμφωνίας των Πρεσπών
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα