Tρεις σχολικές χορωδίες της Καρδίτσας στην3η πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών Καρδίτσας


         Ποιοτική θα είναι η παρουσία των σχολικών Χορωδιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καρδίτσας στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που θα γίνει στις 18-20/2/2011 στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ (Ξύλου και Επίπλου).

        Η Καρδίτσα έχει μια μεγάλη παράδοση στη Χορωδιακή Μουσική και ήταν ο πρώτος Νομός στην Ελλάδα που είχε Σχολική Χορωδία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Καρδίτσας.

      Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει πολλές Σχολικές Χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες θα ερμηνεύσουν μονοφωνικά και πολυφωνικά τραγούδια, ελληνικά και ξένα, με συνοδεία ή acapella. Πρόκειται για μια Χορωδιακή Πανδαισία από σχολικές χορωδίες της Ελλάδας καθώς και την συμμετοχή τριών ξένων χορωδιών.

Οι Σχολικές Χορωδίες της Καρδίτσας που θα λάβουν μέρος είναι οι:

  • 1) η Σχολική Χορωδία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση της κ. Ντίνας Εγγλέζου (Διευθυντής Σχολείου κ. Μάνθος Κορδής)
  • 2) η Σχολική Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του κ. Άγγελου Παλαπέλα (Διευθυντής Σχολείου κ. Ηλίας Ντραχάλιας)
  • 3) η Σχολική Χορωδία του 2ου και 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση της κ. Λίλας Αντωνοπούλου (Διευθυντές Σχολείων κ. Λούκας Ηλίας και κ. Ραχμάνης Κων/νος).

Πάνω από είκοσι (20) Χορωδίες έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή και θα προσφέρουν μια άκρως ποιοτική χορωδιακή συνάντηση ζωντανεύοντας παράλληλα τουριστικά και οικονομικά την περιοχή της Καρδίτσας σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης.

        Η 3η   Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του 29ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας. Στην όλη εκδήλωση συμβάλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων , ο Δήμος Καρδίτσας και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Το παράρτημα Καρδίτσας έχει όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσει