Ειδήσεις

Τ.Ε. Καρδίτσας ΚΚΕ: Οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία, δεν είναι αριθμοί


Το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του συνανθρώπου μας στην οδό Γιαννιτσών από πυρκαγιά που προκλήθηκε από την ξυλόσομπα που άναψε για να ζεσταθεί, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά έρχεται να προστεθεί στα πολλά αντίστοιχα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η τραγωδία όπως και οι υπόλοιπες, με πιο πρόσφατη το θάνατο δύο μικρών παιδιών μιας πολύτεκνης οικογένειας στο Καματερό της Αττικής, είναι απότοκο της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει οδηγήσει τα λαϊκά νοικοκυριά στην φτώχια. Η ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως τα τρόφιμα, η ένδυση και η θέρμανση σε συνδυασμό με το τσακισμένο λαϊκό εισόδημα έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση για τη λαϊκή οικογένεια.

Η θέρμανση αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας και πολλές οικογένειες είτε ζουν στο κρύο είτε καταφεύγουν σε άλλους τρόπους για να ζεσταθούν βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Το 2021 που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης έχουν φτάσει σε τρομερά επίπεδα, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχτούμε να χάνονται ζωές κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν αποτελούν «κανονικότητα» αυτά τα γεγονότα, αντίθετα μόνο ως απάνθρωπα και βαθειά άδικα μπορούν να χαρακτηριστούν.

 Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι οι «πράσινες» επενδύσεις εκατομμυρίων στόχο έχουν τα αυξήσουν τα υπερκέρδη των κατασκευαστικών και άλλων μονοπωλιακών ομίλων, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις τιμές στην ενέργεια για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, το πανάκριβο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κάνουν τον χειμώνα ακόμα πιο δύσκολο για χιλιάδες συνανθρώπους μας ενώ την ίδια στιγμή τα Άγραφα γεμίζουν με ανεμογεννήτριες που δήθεν θα έφερναν φτηνή ενέργεια στο λαό της Καρδίτσας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η πολυσυζητημένη «πράσινη ανάπτυξη» δεν έχει καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες

Ηθικός αυτουργός και αυτού του εγκλήματος είναι η διαχρονική πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζει στο επίκεντρο την εξασφάλιση της κερδοφορίας για το κεφάλαιο, τσακίζοντας τα λαϊκά δικαιώματα. Οι μειώσεις μισθών  και συντάξεων για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, το αυξημένο κόστος παραγωγής για τους αγρότες και η φορολεηλασία των αυτοαπασχολούμενων της πόλης είναι η απαραίτητη θυσία για να κερδίσουν οι λίγοι.

Η Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί όλους τους ανθρώπους του μόχθου όχι μόνο να μη συμβιβαστούν με την ιδέα του θανάτου συνανθρώπων μας που τείνει να γίνει καθημερινότητα, αλλά να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές μέσα από τα σωματεία και τους φορείς τους στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Να δυναμώσει την πάλη του για μέτρα προστασίας της ίδιας του της ζωής, για άμεση μείωση στα τιμολόγια ρεύματος, στο πετρέλαιο θέρμανσης. Να μην ανέχεται να πνίγεται στην πρώτη βροχή και να πεθαίνει από το κρύο. Να οργανώσει την πάλη του για αυτά που δικαιούται γιατί τα παράγει με τον κόπο του. Να παλέψει για μία κοινωνία όπου στο προσκήνιο μπαίνει η ανθρώπινη ζωή και οι ανάγκες της και όχι η καπιταλιστική εκμετάλλευση και τα κέρδη των μονοπωλίων.

Μπροστά στις γιορτές και τον καιρό που αγριεύει, πολλές οικογένειες θα βρεθούν χωρίς είδη πρώτης ανάγκης, χωρίς θέρμανση. Τώρα είναι η ώρα ο λαός της περιοχής να δείξει την αλληλεγγύη του ώστε να μη μείνει κανένας αβοήθητος. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Προηγούμενο άρθρο Η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού