Ειδήσεις

Τ.Ε. Καρδίτσας ΚΚΕ: Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες του Νομού θα δοθούν σε βάθος 4ετίας


Πέρασαν κοντά 13 μήνες από την καταστροφική πλημμύρα του Ιανού και ακόμα οι Καρδιτσιώτες αγρότες, μικροεπαγγελματίες και συνολικά οι πληγέντες  είναι σε αναμονή για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, και θα είναι για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα!

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ πριν λίγες μέρες, οι πληγέντες πρέπει να αρχίσουν πάλι ένα κυνηγητό δικαιολογητικών (πάνω από δέκα!) μέχρι τις 5 Δεκέμβρη 2021 για να μπορέσουν να πάρουν το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται, που δεν είναι το 100% της πραγματικής ζημιάς που έπαθαν, αλλά το 55% της εκτίμησης που έκαναν οι επιτροπές της Περιφέρειας! Όποιος τυχόν είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα πάρει από το 55%, το ποσό που δεν καλύπτει το συμβόλαιο. Αφού τελειώσει αυτός ο μαραθώνιος με τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι και άλλα τρία χρόνια ακόμα, μιας και η απόφαση αναφέρει ότι «η επιχορήγηση καταβάλλεται εντός τεσσάρων ετών από την ημερομηνία εκδήλωσης της θεομηνίας’’,σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!

Η κοροϊδία λοιπόν συνεχίζεται για τους πληγέντες που πέρασαν δύσκολα μια χρονιά γιατί με την όποια προκαταβολή ή επιχορήγηση πήραν έπρεπε να καλύψουν κάποιες επείγουσες ζημιές, να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης των οικογενειών τους,οι δε αγρότες, επί πλέον, να καλλιεργήσουν και τα χωράφια τους που και αυτά έπαθαν ζημιές. Πάρα πολλές δε οικογένειες έχουν μείνει άστεγες γιατί τα σπίτια τους είναι κατεδαφιστέα και επί πλέον πρέπει να καλύψουν και τα έξοδα κατεδάφισης και απομάκρυνσης των υλικών κατεδάφισης.

Οι λαλίστατοι δήμαρχοι της περιοχής μας καθώς και η περιφέρεια, ξέχασαν τις υποσχέσεις που έδωσαν κάτω από την πίεση των διεκδικήσεων και του αγώνα του λαού της Καρδίτσας! Ούτε κουβέντα τώρα για την ανάγκη 100% αποζημίωσης των πραγματικών ζημιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις που ζητάνε και δικαιούνται οι πληγέντες.

Φυσικά, ούτε συζήτηση για αντιπλημμυρικά έργα και μάλιστα είμαστε μπροστά στο χειμώνα, ενώ τα εκατομμύρια μοιράζονται σε ‘’ημέτερες’’ κατασκευαστικές εταιρείες και ομίλους όπως η ΤΕΡΝΑ προκαταβολικά για τα έργα αποκατάστασης, πριν ακόμα αρχίσουν! Οι βροχές δε της καταιγίδας ‘’Αθηνά’’ αυτές τις μέρες και οι καταστροφές που προκάλεσαν στην ‘’πυρπολημένη’’ Εύβοια, στο Πήλιο και αλλού, ξύπνησαν πάλι μνήμες ΙΑΝΟΥ και στην περιοχή μας.

Τέρμα πια στην κοροϊδία της κυβέρνησης! Τόσο η ίδια όσο και η όλες η προηγούμενες (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) έχουν τεράστιες ευθύνες για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων αλλά και για όλο το θεσμικό πλαίσιο με τους δεκάδες κόφτες που πετσοκόβει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι πληγέντες.

Τα «παχιά και μεγάλα» λόγια της Ρ. Δούρου κατά την επίσκεψή της στην Καρδίτσα καλύφθηκαν από την εκκωφαντική αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα αυτή εξέλιξη που στέλνει την εξόφληση των αποζημιώσεων σε βάθος  τετραετίας! Η ίδια αφωνία ήρθε και από τα υπόλοιπα κόμματα, επιβεβαιώνοντας έτσι την ταύτισή τους στην αντιλαϊκή πολιτική!

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες να μην υποκύψουν στις σειρήνες της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων τους στο νομό «για το πόσο καλά τα έκανε η Κυβέρνηση στην Καρδίτσα».

Ο λαός της Καρδίτσας ξέρει πολύ καλά πως ό,τι δόθηκε ή θα δοθεί, το κέρδισε με τον ίδιο του τον αγώνα! Κι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει, δυναμικά και οργανωμένα με ενιαίο συντονισμό και κοινό αγώνα απαιτώντας την κατασκευή όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και 100% αποζημιώσεις των ζημιών τους!

Η Τομεακή Επιτροπή καλεί το λαό της Καρδίτσας να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για την οργάνωση της πάλης μας για τα προβλήματά μας. Να αναμετρηθούμε με τους «φταίχτες» αυτής της κατάστασης. Να βγάλουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δεκάδες περισσότερα τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για τις Ημέρες Πνευμονολογίας 2021