Ειδήσεις

Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ: Ισχυρό κόμμα με όπλο την τέχνη και τον πολιτισμό


Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας, η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη θεματική πολιτική εκδήλωση  την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου,  στη μουσική σκηνή «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ», με τίτλο «Με όπλο την Τέχνη και τον Πολιτισμό, με Ισχυρό ΚΚΕ, καίμε τα αντιλαϊκά σενάρια».

  • Ομιλητές ήταν ο Νίκος  Τέγος, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας  και ο Διονύσης Τσακνής, τραγουδοποιός υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. Οι ομιλητές ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που συσσώρευσαν διαχρονικά οι πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων στον πολιτισμό, τη σοβαρή επίθεση στα δικαιώματα τους που δέχονται οι καλλιτέχνες ιδιαίτερα με την ψήφιση του νέου ΠΔ για τις καλλιτεχνικές σχολές και την έλλειψη οργανωμένης κρατικής δωρεάν ανώτατης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Νίκος Τέγος στις παρεμβάσεις της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα, στην πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για την οργάνωση της ο πάλης του καρδιτσιώτικου λαού την περίοδο των πλημμυρών, τη συγκρότηση ομάδων αλληλεγγύης,  ομάδων  πρακτικής βοήθειας στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας γα τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο Διονύσης Τσακνής τόνισε πως η επιλογή του για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ  υπαγορεύεται όχι μόνο από συνειδησιακούς και ιστορικούς λόγους  που τον συνδέουν με το ΚΚΕ και την οργάνωση της Καρδίτσα αλλά κυρίως γιατί το ΚΚΕ με τη σταθερή και αταλάντευτη διαδρομή του αποτελεί μοναδική εγγύηση για την οργάνωση της πάλης του λαού προκειμένου να ανακοπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές της όποιας αστικής κυβέρνησης προκύψει από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Από  παρευρισκόμενους έγιναν ολιγόλεπτες παρεμβάσεις με τις οποίες αναδείχτηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα των πολιτιστικών φορέων και καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα παρεμβάσεις έγιναν από την εκπαιδευτικό-μουσικολόγο Σόνια Κοζιού, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μιχάλη Σιώκο, την καθηγήτρια πιάνου του Δημοτικού Ωδείου  Γιώτα Καραγιάννη, τον Κώστα Παπαλέξη εκ μέρους του ΔΣ της Λαϊκής Βιβλιοθήκης  «Η ΑΘΗΝΑ», από τον μουσικού και τραγουδιστή Βασίλη Νταράλα.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ ώστε να  είναι πιο δυνατή και πιο μαχητική η λαϊκή παρέμβαση μπροστά στις νέες, ακόμα πιο δύσκολες για το λαό συνθήκες.

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του Κόμματος αποτελούμενη από τον Νίκο Τέγο, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας και υποψήφιο βουλευτή, το Διονύση Τσακνή τραγουδοποιό και υποψήφιο βουλευτή επικρατείας, τη Χριστίνα Μπεκιάρη γραμματέα της Τ.Ε Καρδίτσας, τον Αστέρη Χαλάτση μέλος τιυ Τ.Γ Καρδίτσας και την Πόπη Μπούτα, Δημοτική Σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφια βουλευτή, πραγματοποίησε περιοδείες και συναντήσεις με τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ωδείο, στην Δημοτική Πινακοθήκη και στο Μουσείο.

  • Στο Δημοτικό Ωδείο, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει αφού σε λίγο καιρό το ωδείο δεν θα έχει χώρο να στεγαστεί και παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων η Δημοτική Αρχή δεν λύνει το πρόβλημα. Εκ μέρους του ΚΚΕ, η αντιπροσωπεία δεσμεύθηκε να αναδείξει το ζήτημα τόσο στο Δήμο αλλά και συνολικότερα, διεκδικώντας μαζί με τους εργαζόμενους την άμεση εύρεση κατάλληλου χώρου.
  • Στην Πινακοθήκη παραμένουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τον Ιανό αφού δεν έχει δοθεί ακόμη το κονδύλι που χρειάζεται για να γίνουν οι απαραίτητες κατασκευές. Το ΚΚΕ όλη την προηγούμενη περίοδο ανέδειξε το πρόβλημα αλλά και συνέβαλε με πρακτικό τρόπο στο να καθαριστεί η Πινακοθήκη και να διασωθούν τα έργα αμέσως μετά τις πλημμύρες.
  • Στο Μουσείο, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τόσο τα κενά που υπάρχουν στις απαραίτητες ειδικότητες όσο και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι ορισμένου χρόνου η σύμβαση των οποίων λήγει σε λίγους μήνες. Βρίσκονται δηλαδή σε μια μόνιμη ομηρεία και χωρίς να γνωρίζουν αν «αύριο» θα έχουν δουλειά. Από την πλευρά του Κόμματος αναδείχθηκε η σταθερή θέση για μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στο απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μουσείο.
Προηγούμενο άρθρο Δωρεά μια φιάλης οξυγόνου της δεκαετίας του 1960 στο Λαογραφικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος