Ειδήσεις

Τα πλεονεκτήματα των λεβήτων πετρελαίου και τι να προσέξετε


Αν αναζητάτε λύσεις για τη θέρμανση https://www.caloria.eu/ του σπιτιού σας και μελετάτε αυτήν την περίοδο διάφορα στοιχεία σχετικά με τους λέβητες πετρελαίου, είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε μερικά από τα πλεονεκτήματά τους.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των λεβήτων πετρελαίου;

  1. Περισσότερος χώρος: Μπορείτε να απελευθερώσετε χώρο στο σπίτι που θα καταλάμβανε ένας λέβητας συνδυασμού ή ένας εσωτερικός λέβητας πετρελαίου, με έναν εξωτερικό λέβητα.
  2. Απομονωμένη τοποθεσία: Εάν ζείτε εκτός δικτύου φυσικού αερίου, τότε οι λέβητες πετρελαίου είναι η λύση, καθώς το πετρέλαιο είναι προσιτό και προσβάσιμο.
  3. Συντήρηση και επισκευές: Εάν ο λέβητας πετρελαίου βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, τότε είναι λιγότερο ενοχλητικό για την καθημερινότητά σας, καθώς ο λέβητάς σας μπορεί να επισκευαστεί, να αντικατασταθεί και να ανεφοδιαστεί με καύσιμα χωρίς να μετατραπεί το σπίτι σας σε χώρο εργασίας.
  4. Λιγότερος θόρυβος: Ακόμη και οι σύγχρονοι λέβητες συμπύκνωσης με κλάση Α δημιουργούν ένα ορισμένο επίπεδο θορύβου στο παρασκήνιο το οποίο μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε καν, εκτός αν απενεργοποιήσετε τον λέβητα. Εάν έχετε παλαιότερο λέβητα, ο θόρυβος θα είναι πολύ πιο αισθητός. Ένας εξωτερικός λέβητας πετρελαίου δεν θα αποτελεί πηγή ηχορύπανσης.
  5. Μονοξείδιο του άνθρακα: Παρόλο που η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα έχει γίνει πολύ πιο σπάνια λόγω των βελτιωμένων μέτρων ασφαλείας, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα μια διαρροή να προκαλέσει συμπτώματα. Το γεγονός ότι ο λέβητάς σας βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο εξουδετερώνει τον κίνδυνο.
  6. Διαρροές: Η τοποθέτηση ενός λέβητα πετρελαίου σε εξωτερικό χώρο σημαίνει ότι σε περίπτωση διαρροής ή δυσλειτουργίας του λέβητα, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να προκαλέσει ζημιά στην ιδιοκτησία σας, σε σύγκριση με τη διαρροή ενός λέβητα αερίου που βρίσκεται στο ερμάριό σας.
  7. Εξωτερική θέρμανση: Εάν ο λέβητας πετρελαίου βρίσκεται σε εξωτερικό κτίριο, γκαράζ ή υπόστεγο, θα χρησιμεύσει για τη μερική θέρμανση του κτιρίου από την απώλεια θερμότητας.

 

 

Είναι σημαντικό, πριν επιλέξετε έναν λέβητα πετρελαίου να σκεφτείτε τα εξής:

 

  1. Περιορισμένος χώρος: Πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει αρκετός εξωτερικός χώρος για μια μεγάλη δεξαμενή πετρελαίου. Η δεξαμενή πρέπει επίσης να είναι εύκολα προσβάσιμη για τον ανεφοδιασμό, διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια πολυδάπανη διαδρομή σωληνώσεων για να φτάσετε στη δεξαμενή.
  2. Διακύμανση των τιμών: Αυτό ισχύει και για άλλες πηγές καυσίμων, αλλά το πετρέλαιο είναι πιο ευμετάβλητο, καθώς υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή και δεν υπάρχει επίσημη ρύθμιση.
  3. Εφοδιασμός: Επειδή η τροφοδοσία σας πρέπει να παραδοθεί φυσικά, υπάρχει η πιθανότητα καθυστερήσεων, ανθρώπινου λάθους σε μια παραγγελία, κυκλοφορίας ή να ξεχάσετε να παραγγείλετε εγκαίρως. Το καλό είναι ότι οι νεότερες δεξαμενές πετρελαίου διαθέτουν αισθητήρες που μπορούν να δώσουν αυτόματα μια παραγγελία όταν φτάσετε σε ένα ορισμένο επίπεδο.
  4. Θέση της δεξαμενής: Μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου μπορεί να είναι ενοχλητική αν δεν τοποθετηθεί κάπου υπόγεια ή κάπως κρυμμένη σε ένα σημείο.
Προηγούμενο άρθρο Ακόμη μία τιμητική διάκριση για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Επόμενο άρθρο Πρώτο κουδούνι με μέτρα προστασίας