Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Για τα προσφυγικά δράματα υπεύθυνο είναι το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που κάνει και τους πολέμους


Ο ξεριζωμός εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πατρίδες τους και τα προσφυγικά δράματα με τους πνιγμένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες που βλέπουμε κάθε λίγο και λιγάκι, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, στον Έβρο και αλλού, έχουν υπεύθυνο.

Είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης που το υπηρετούν, εκμεταλλευόμενοι άγρια τους λαούς, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και το περιβάλλον, οργανώνοντας παράλληλα τους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Αυτοί εγκλωβίζουν με τις συμφωνίες τους, τύπου Ε.Ε-Τουρκικής κυβέρνησης, με την στήριξη και των Ελληνικών κυβερνήσεων, περιορίζοντας την μετακίνησή τους, χρησιμοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους σαν όπλα στους ανταγωνισμούς τους ζητώντας περισσότερα χρήματα για την διαχείριση τους, σηκώνοντας φράχτες και εκδιώκοντας από τα σύνορα τα ανθρώπινα ποτάμια επιβίωσης.

Αυτή η καθημερινότητα δεν πρέπει να γίνει συνήθεια στην ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να συνηθίσει τις τραγωδίες που βλέπει να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια της.

Η θλίψη που νιώθουν οι απλοί άνθρωποι, μπροστά σε τέτοιες εικόνες, πρέπει να γίνει αγώνας ενάντια στις συμφωνίες εγκλωβισμού όπως αυτή ΕΕ-Τουρκίας, ενάντια στους πολέμους και στον ξεριζωμό των ανθρώπων από τις πατρίδες τους, ενάντια τελικά στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.

Να παλέψουμε για να σταματήσει να εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα η χώρα μας στους ληστρικούς πολέμους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, να παρέχει διευκολύνσεις και βάσεις ως ορμητήρια φονιάδων των λαών.

Να δημιουργηθούν επιτροπές ασύλου  μέσα στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον πρόσφυγα το επιθυμεί να ταξιδεύει ελευθέρα στην χώρα προορισμού του.

 

Δήλωση του Τάσου Tσιαπλέ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Καρδίτσας θα συμμετάσχει στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia
Επόμενο άρθρο Γεωργικές Προειδοποιήσεις Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη Βαμβακοκαλλιέργεια