Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Η ανάπτυξη για λίγους, που προωθεί η περιφερειακή αρχή Αγοραστού, δεν χωρά τις ανάγκες των ορεινών χωριών της Καρδίτσας


Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που ανέλαβε η περιφερειακή αρχή Αγοραστού και ακόμα δεν τοποθέτησε την γέφυρα «Μπέλευ» στη θέση «Ρογκάκια» στον Μέγδοβα, που θα ένωνε τα χωριά Νεράϊδα και Καροπλέσι.

Κι αν μέχρι τώρα αναγκάζονταν να κάνουν μια πολύ μεγαλύτερη διαδρομή για να πάνε από το ένα στο άλλο χωριό, μέσω της άλλης γέφυρας «Μπέλευ» του δρόμου διασταύρωση Νεράϊδας – Μοναστήρι – Γιαννουσέϊκα, τώρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του αποκλεισμού, γιατί κι’ αυτή έχει πολλές και επικίνδυνες φορές και αν δεν επισκευαστεί άμεσα μπορεί να πέσει.

Κάλπικες υποσχέσεις και κοροϊδία. Βλέπετε δεν είναι κάποιο έργο που εξυπηρετεί ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης για τα συμφέροντα των λίγων, στα οποία η περιφερειακή αρχή, χρηματοδοτεί με πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ, ξεπερνώντας κάθε είδους δυσκολίες.

Αυτό το ζωτικό έργο για τους κατοίκους και επισκέπτες των ορεινών και εγκαταλειμμένων χωριών της Καρδίτσας, που κοστίζει ελάχιστα και μπορεί να γίνει σε λίγο χρόνο, δεν είναι ουσιαστικά στους σχεδιασμούς της περιφερειακής αρχής, κρατώντας αποκλεισμένους τους κατοίκους και επισκέπτες της Νεράιδας και Καροπλεσίου από την μεταξύ τους συγκοινωνία.

Γι’ αυτό δεν έκανε και την βελτίωση με χαλικόστρωση του δρόμου των 218 μέτρων, ένθεν και ένθεν των υπαρχόντων βάθρων για τη γέφυρα, που οι κάτοικοι καθάρισαν εθελοντικά από τη βλάστηση.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Νεράιδας, του Καροπλεσίου και όλων των ορεινών χωριών, γνωρίζουν πλέον πολύ καλά, ότι μόνο οι κομμουνιστές περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, διεκδίκησαν όλα αυτά τα χρόνια, μαζί τους τα αυτονόητα.

Να τοποθετήσει η περιφέρεια Θεσσαλίας, γέφυρα «Μπέλευ» στη θέση «Ρογκάκια» στο Μέγδοβα ποταμό, στα κατασκευασμένα εδώ και χρόνια τσιμεντένια βάθρα, με όποιες επισκευές μπορεί να χρειάζονται, για να συνδεθούν επιτέλους τα χωριά Νεράϊδα και Καροπλέσι, διαμορφώνοντας παράλληλα τα 218 μέτρα του δρόμου ένθεν και ένθεν του σημείου αυτού.

Άμεση επισκευή της άλλης γέφυρας «Μπέλευ» του δρόμου διασταύρωση Νεράϊδας – Μοναστήρι – Γιαννουσέϊκα, που έγινε άκρως επικίνδυνη.

Να κατασκευάσει επιτέλους τον Παραμεγδόβιο δρόμο και τη γέφυρα στο Μέγδοβα, για να συνδεθεί η περιοχή και γενικότερα η Καρδίτσα με Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία και μέχρι τότε να χαλικοστρωθούν τα 8 χλμ του Παραμεγδόβιου δρόμου από την πλευρά του Ν. Καρδίτσας.

Να αποκατασταθούν γρήγορα τα οδικά τμήματα Σαραντάπορο – Νεράϊδα, Ίταμος – Καροπλέσι και Ραχούλα – Παλιοζωγλόπι με ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφέρειας.

Με πιο δυνατό ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές και του ψηφοδελτίου της Λαικής Συσπείρωσης στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, θα γίνει πιο δυνατή η διεκδίκησή τους για όσα τους οφείλουν και δεν τους αποδίδουν κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος.

Γράφει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας για το περιβάλλον
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακό Σεμινάριο ΣΘΕΒ: Εσωτερικός Έλεγχος - Οφέλη & πρακτικά βήματα εγκατάστασης