Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Η καπιταλιστική ανάπτυξη και το επιτελικό κράτος με τα κεντρικά και τοπικά του όργανα, έπνιξε για ακόμα μια φορά τη Θεσσαλία


Η αναμενόμενη έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλία, έπνιξε για ακόμα μια φορά το Βόλο, τα χωριά του Πηλίου, τη Σκιάθο, τα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, το Καλοχώρι της Λάρισας και άλλες περιοχές. Ήδη μετράμε ένα νεκρό στο Πήλιο και έναν αγνοούμενο, πλημμυρισμένο σχεδόν όλη την πόλη του Βόλου, που ο δήμαρχος θα τον έκανε Μονακό, άλλους οικισμούς της Μαγνησίας και της Λάρισας, πολλά σπίτια, καταστήματα, αγροτικές εκτάσεις, καταστραμμένες υποδομές, εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και νερού, αποκλεισμένες περιοχές.

Αυτή η μεγάλη καταστροφή, ανάδειξε για ακόμη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της περιφερειακής αρχής Αγοραστού και των δημοτικών αρχών, για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, αλλά και συντήρησής των υφιστάμενων, τόσο αυτών των περιοχών, όσο και όλης της Θεσσαλίας.

Η κυβέρνηση, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και οι δήμαρχοι Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ν. Πηλίου, Σκιάθου, Αγιάς, Τεμπών και όλων των άλλων δήμων, υλοποιούν και στηρίζουν, κομπάζοντας, την πολιτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων, με την άμεση ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών, τις αστικές αναπλάσεις, τις τουριστικές και άλλες υποδομές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τη λεηλασία του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, αλλά αφήνουν απροστάτευτο το λαό και το βιός του, από πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς και άλλες καταστροφές, γιατί αυτά τα έργα θεωρούνται κόστος αφού δεν αποφέρουν οφέλη στο κεφάλαιο.

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα θετικό απ’ αυτούς. Με τον αγώνα του και την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, γρήγορες και πλήρεις αποζημιώσεις, γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές, ένα ολοκληρωμένο σύστημα έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής: 109 mm στην Καρδίτσα