Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους


Χιλιάδες εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων βιώνουν το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, συμβάσεων έργου και με μπλοκάκι, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα.

Είναι εργαζόμενοι σε όλη την Θεσσαλίας (στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΔΥ, στα Σχολεία, στους Παιδικούς Σταθμούς, στην Πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου), που ανακυκλώνονται από καιρό σε καιρό, μεταξύ ανεργίας και ολιγόμηνης εργασίας, ενώ καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, υπηρεσίες που όλοι χρειαζόμαστε καθημερινά.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, τους εμπαίζει, τους κρατά σε πολιτική ομηρία και τους μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις, όπως έκανε και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμέτοχοι σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ανατροπής της πλήρους και σταθερής εργασίας, η περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές αρχές, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, που με τη δικαιολογία της απαγόρευσης μόνιμων προσλήψεων, πρωτοστατούν στις συμβάσεις ολιγόμηνης απασχόλησης.

Αυτό το αίσχος πρέπει να τελειώσει. Όλοι οι συμβασιούχοι πρέπει να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! Γιατί τους χρειαζόμαστε εκεί που προσφέρουν το έργο τους! Γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

Και ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζόμενων στην περιφέρεια, στους δήμους, στην δημόσια υγεία-πρόνοια, στην παιδεία, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν μεγάλα κενά.

 

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, περιφερειακού συμβούλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιός του Δυτικού Νείλου: Επιπλέον 14 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθρο Αγιασμός στον Γυμναστικό Σύλλογο Μουζακίου & Περιχώρων