Ειδήσεις

ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ: Να μην κλείσει το Υποκατάστημα Πειραιώς στο Μουζάκι


Βρίσκεται σε εξέλιξη το κλείσιμο των 64 καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς μεταξύ των οποίων και του καταστήματός της στο Μουζάκι.

Είναι προφανές πως το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος είναι κρίκος του συνολικότερου σχεδίου της διοίκησης για την συνέχιση της απρόσκοπτης κερδοφορίας. Στην επιλογή τους δηλαδή να αυξήσουν τα κέρδη τους κλείνοντας υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα το κλείσιμο θα συνοδευτεί με διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους, σπρώξιμο σε εθελουσία έξοδο, δυσμενείς μετακινήσεις και ανασφάλεια και πολλοί από αυτούς θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Είναι γνωστό πως το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι εξυπηρετεί μια μεγάλη και δυσπρόσιτη περιοχή αποτελούμενη από 27 κοινότητες και οικισμούς με πολλούς επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, κτηνοτρόφους και συνταξιούχους που θα αναγκαστούν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στα καταστήματα της Καρδίτσας ή των Τρικάλων.

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ θεωρεί πως  η Τράπεζα Πειραιώς στο Μουζάκι-και όχι μόνο-δεν πρέπει να κλείσει.

Με το δεδομένο πως η κυβέρνηση αποτελεί τον κύριο μέτοχο μέσω του Ταμείου χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πρέπει να παρέμβει προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απόφαση της διοίκησης για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων σε έδρες των δήμων.

Ταυτόχρονα καλεί το λαό του Μουζακίου και της ευρύτερης περιοχής να εμποδίσουν με τον οργανωμένο αγώνα τους το κλείσαμε του υποκαταστήματος. Να μην χάσουν οι  εργαζόμενοι κανένα εργασιακό, μισθολογικό ή ασφαλιστικό τους δικαίωμα.

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Παλαμά