Ειδήσεις

Τεχνικές παρεμβάσεις στις όχθες του ποταμού Καππασιώτη


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Μουζακίου, τεχνικές παρεμβάσεις και χωματουργικά στις όχθες του ποταμού Καππασιώτη, γύρω από τη γέφυρα Καππά – Πύργου Ιθώμης, επί της παλαιάς Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας – Μουζακίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μεγάλο πρόβλημα καθίζησης του εδάφους δίπλα στον Ιερό Ναό (ξωκλήσι) Αγίου Νικολάου Καππά και στο Νεκροταφείο του.

Ειδικότερα, μετά το σκληρό «χτύπημα» του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», στο συγκεκριμένο σημείο υπέστησαν διάβρωση τα πρανή του ποταμού. Με την εμφάνιση όμως του καιρικού φαινομένου «Διομήδης» τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Οι ποσότητες υδάτων που κατέβασε ο Καππασιώτης ήταν ξανά πολύ μεγάλες και η ορμητική ροή τους προκάλεσε καθιζήσεις δίπλα από την Εκκλησία και το Νεκροταφείο που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα. Επιπλέον, πρόβλημα δημιουργήθηκε και με κείμενους στύλους ηλεκτροδότησης που βρέθηκαν σχεδόν «στον αέρα», αφού το έδαφος γύρω τους υποχώρησε σημαντικά. Υπήρχε δηλαδή κίνδυνος σε νέα έντονη κακοκαιρία αυτές να πέσουν στο έδαφος και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή και στον Πύργο Ιθώμης.

Έγινε αυτοψία στο σημείο και εκτίμηση της έκτασης των ζημιών από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής – Κτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Παπακώστα και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καππά κ. Δημήτρη Φωτάκη. Παράλληλα, ο Δήμαρχος του Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης ήρθε σε επαφή με αξιωματούχους του ΔΕΔΔΗΕ να στείλουν συνεργεία για άμεση επισκευή η αντικατάσταση των στύλων με τα ηλεκτροφόρα καλώδια και υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μερίμνησε για εδώ και τώρα τεχνικές επεμβάσεις από εργολάβο προς αποκατάσταση του εδάφους όπου υπήρξε καθίζηση. Το πρόβλημα πλέον θα επιλυθεί οριστικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος είχε συνεννοηθεί για τις εργασίες με τον Pεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, αλλά και με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, η οποία απέστειλε στο σημείο το στέλεχός της μηχανικό κ. Βασίλη Πολύμερο, ενώ και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοτάξιο.

Υπογραμμίζεται πως ιδίαν άποψη για το ζήτημα σχημάτισε ο κ. Αγοραστός σε επιτόπια αυτοψία του μαζί με τον κ. Στάθη.  Έτσι, με στενή συνεργασία και γρήγορες διαδικασίες, υλοποιούνται οι αναγκαίες παρεμβάσεις οι οποίες, όπως αναφέρθηκε, εκτελούνται αυτό το διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στα πλαίσια εν εξελίξει εργολαβίας στην περιοχή.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θεσσαλικό μπλόκο αγροτών στη Νίκαια στις 4 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας