Ειδήσεις

Τελετή αποφοίτησης 65 νέων Δεκανέων Στρατονομίας και 15 Σμηνιτών Αερονομίας


Μετά από 1,5 χρόνο από την έναρξη της πανδημίας του covid-19, την Παρασκευή 16 Ιουλίου και ώρα 10:00 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, πραγματοποιήθηκε με παρουσία του Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, Υποστράτηγο Ιωάννη Βασιλάκη, συγγενών και αγαπημένων προσώπων των υποψηφίων Στρατονόμων– Αερονόμων και κάτω από αυστηρά μέτρα υγιεινής , η τελετή ονομασίας – αποφοίτησης των 65 νέων Δεκανέων Στρατονομίας και 15 Σμηνιτών Αερονομίας της 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Τιμόθεος, ο Βουλευτής Καρδίτσας κ Κωτσιός Γεώργιος, ο Διοικητής των Π.Υ Ν. Καρδίτσας Πύραρχος κ. Γεώργιος Νταουτάς και Εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή της Α.Δ. Καρδίτσας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Παπακώστας Χρήστος.

Η χτεσινή τελετή αποφοίτησης των υποψηφίων στρατονόμων της 2021 Γ ’ΕΣΣΟ χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα υψηλό  εθνικό φρόνημα και έξαρση την ακρίβεια στην εκτέλεση των παραγγελμάτων και το υψηλότατο ηθικό των αποφοιτούντων, κάτι που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως θετικά από τους παριστάμενους στην τελετή. Θα πρέπει επίσης να τονισθεί ότι το τελετουργικό ήταν αρκετά διαφοροποιημένο λόγω των επισήμων μέτρων εξαιτίας της πανδημίας. Ο αριθμός των προσκεκλημένων και των επισήμων ήταν περιορισμένος, δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση τμημάτων αλλά ούτε και δεξίωση προς τιμή των αποφοιτούντων Στρατονόμων και Αερονόμων.

Το Κέντρο αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σχολαστικότητα και εφαρμόζει κατά γράμμα  τις οδηγίες και τις διαταγές του Γενικού Επιτελείου και των Υγειονομικών οργάνων λόγω της φύσης και του έργου που επιτελεί, αυτό της εκπαίδευσης  και απόδοσης στις Ένοπλες Δυνάμεις Στρατονόμων, Αερονόμων και Ναυτονόμων υψηλού επιπέδου.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας για την συγκέντρωση στον Τύμπανο