Ειδήσεις

Τελετή μνήμης για θύματα βομβαρδισμού το 1943 στο Μουζάκι


Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων της οικογένειας Καπέλλα, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού τον Φεβρουάριο του 1943, τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 25/02/2022 το πρωί, στην τρίγωνη πλατεία επί της συμβολής των οδών Ξιούτη και Μάγειρα, του Μουζακίου. Πρόκειται για τα ανήλικα αδέλφια Νικόλαο και Χρήστο Καπέλλα του Ευαγγ. και τη μικρή εξαδέλφη τους Φωτεινή Βασ. Καπέλλα, 14, 12 και 3 ετών αντίστοιχα, που σκοτώθηκαν όταν έσκασε βόμβα που έριξε αεροπλάνο στην αλάνα όπου έπαιζαν αμέριμνα εκείνη τη σκοτεινή, όσο και αιματηρή περίοδο της Ιταλο-Γερμανικής κατοχής.

Στην τελετή το παρών έδωσαν, πέραν της οικογένειας, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης,

οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Πατσιαούρας και κ. Ηλίας Τρυφέρης, ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Λάμπρος Γιώτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Αχιλλέας Καταραχιάς, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Αστέριος Βασιλάκος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καφφές, συγγενείς, φίλοι και δημότες.

Αμέσως μετά την εκδήλωση μνήμης, ο Δήμαρχος κ. Θ. Στάθης δήλωσε τα εξής: «Ημέρα θλίψης η σημερινή για την οικογένεια Καπέλλα και για τους Μουζακιώτες, καθώς πριν από 79 χρόνια χάθηκαν άδικα στον ανθό της νιότης τους δυο έφηβοι και στα πρώτα βήματα της ζωής του ένα μικρό κορίτσι. Τρία αξιαγάπητα παιδιά, τα οποία δυστυχώς δεν πρόφτασαν να χαρούν καν την «αυγή» της ζωής τους επειδή έτσι αποφάσισαν κάποια φασιστικά τέρατα που εκείνη την εποχή εξουσίαζαν τον κόσμο. Εκφράζω τα θερμά  μου συλλυπητήρια στην χαροκαμένη οικογένεια, ελπίζοντας πως η Ελλάδα και ο τόπος μας δεν θα ξαναζήσουν τον εφιάλτη του πολέμου. Παρακολουθώντας τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ουκρανία, πιστεύω ότι η σημερινή τελετή καταδεικνύει όχι μόνο τον απέραντο σεβασμό μας στη μνήμη των νεκρών παιδιών, αλλά και την απόλυτη ανάγκη να μην λησμονήσουμε ποτέ ότι ο πόλεμος είναι μια τρομερή εγκληματική ενέργεια, που προκαλεί ανείπωτες απώλειες αθώων ανθρώπων».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για το Σάββατο 26/2
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας-Δ/νση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων