Ειδήσεις

Τετραετής καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης


Αγαπητοί Πολίτες, Με όλο το σεβασμό προς το θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά από το έτος 2019 περιμένουμε να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το πρωτοφανές γεγονός της τροποποίησης και κατ ουσία κατάργησης του πλαισίου ανάδειξης των Προέδρων Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων κι ακόμα τίποτα!

Παραβιάστηκαν τότε (2019) οι προβλεπόμενοι όροι ανάδειξης Προέδρων Κοινοτήτων, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και οι αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως εκφραστή της αρχής λαϊκής κυριαρχίας και της ισότητας των όρων του εκλογικού ανταγωνισμού.

Καταγγείλαμε άμεσα το γεγονός και αναγκαστήκαμε το έτος 2019 οι εκλεγμένοι και ταυτόχρονα αποκλεισμένοι (Ν. Καρδίτσας και Στυλίδας! από το αιρετό δικαίωμά μας), να προσφύγουμε στον πυλώνα κράτους δικαίου και Δημοκρατίας στο θεσμό της Δικαιοσύνης, αναμένοντας δυστυχώς και χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα την απόφασή της! Παρ ότι, στις 16 Δεκεμβρίου του έτους 2021 το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την 2366/21 απόφασή του μας δικαίωσε! κρίνοντας κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικές! τις σχετικές με τους Προέδρους διατάξεις «νόμων Θεοδωρικάκου 4623,4625/2019».

Παρά ταύτα όμως και ενώ η Δημοτική Περίοδος τελειώνει η υπόθεσή μας οδηγείται από αναβολή σε αναβολή! με αποτέλεσμα να προκύπτει καθυστέρηση απόδοσης-απονομής δικαιοσύνης, χωρίς καμία αντίδραση από κανέναν.

Λυπούμαστε! Αλλά είναι ντροπή! για την αιρετή αυτοδιοίκηση και για το «Κράτος Δικαίου» το γεγονός ότι, Μπήκαμε στο τελευταίο έτος της Δημοτικής Περιόδου και Οδεύουμε σε εκλογές, με δι-ορισμένους δια νόμου Προέδρους Κοινοτήτων (σε χωριά και κωμοπόλεις άνω των 300 κατοίκων), χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και την απαραίτητη έκδοση διαπιστωτικής πράξης ορισμού, στο Μουζάκι, Στυλίδα, Αγναντερό, Γεωργικό, Καλλίθηρο, Ξυνονέρι, Ρούσσο, Κρανέα, Γελάνθη, Μυρίνη κ.ά.

Μέσα λοιπόν σ αυτή τη θλιβερή ηθική κρίση θεσμικής εκτροπής, νόθευσης λαϊκής εντολής και μετά από (4) χρόνια ανατροπής, κατάργησης και περιφρόνησης κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας, δημοκρατικών επιλογών, κοινής λογικής και κατ ουσία «άρνηση απονομής δικαιοσύνης!», Διαμαρτυρόμαστε!

«Και Απαιτούμε…. το στοιχειώδες και το αυτονόητο!»

 

  

Ανοιχτή επιστολή από τη Σ.Ε Αγώνα Αποκλεισμένων-Καταργημένων Υποψήφιων Προέδρων Κοινοτήτων: Α. Βασιλάκος, Α. Καραντάνας, Β. Σκόνδρα, Γ. Κατσιγιάννης, Α. Γάκιας, Π. Κοντονίκας, Η.Τασσιόπουλος, Ι. Κωστόπουλος, Μ. Πανταζοπούλου

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση τιμής στο Μουζάκι για τον αείμνηστο καθηγητή και συγγραφέα Γεώργιο Κούτρα
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα