Ειδήσεις

Θάνος Σκάρλος: Με ευθύνη και συνέπεια αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας


Η ετοιμότητα των σχολικών κτιρίων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συζητήθηκε την Τρίτη 6/9 σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σοφάδων με επικεφαλής το  Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, παρουσία του Αντιδημάρχου και Προέδρου Σχολικών Επιτροπών κ. Αθ. Παππά, του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ευαγ. Αραμπατζή  και των διευθυντών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε στις δύσκολες χρονιές που προηγήθηκαν λόγω  covid. Στάθηκε ιδιαίτερα  στις δυσκολίες που έχουν προκύψει από την ενεργειακή κρίση και θα κορυφωθούν τον χειμώνα ωστόσο σημείωσε πως τα κτίρια της εκπαίδευσης αποτελούν προτεραιότητα για τον ίδιο και όλη τη διοίκηση του Δήμου, γι αυτό και η στήριξη από πλευράς Δήμου θα είναι αμέριστη.

Όπως είπε η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων όλων των βαθμίδων, επιχειρεί να δίνει τις βέλτιστες λύσεις σε ζητήματα που έχουν προκύψει και στο βαθμό που της αναλογεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε βαρύτητα στην συντήρηση των σχολικών κτιρίων, στην καθαριότητα ενώ καταγράφηκαν και οι παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε εξέλιξη εν τω μεταξύ βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού των αυλών ενώ από την πλευρά τους οι διευθυντές επισήμαναν τις ανάγκες που έχουν. Παράλληλα εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συνεργασία και την αμεσότητα στην επίλυση ζητημάτων.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Σοφάδων εξέφρασε τη βεβαιότητά του   ότι η συνεργασία θα είναι στενή και αγαστή και τη νέα χρονιά προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι ζητήματα της ίδιας της κοινωνίας και ως τέτοια αντιμετωπίζονται με ευθύνη και συνέπεια.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα - Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 7/9