Ειδήσεις

Θεατρικό παιχνίδι για την ειρήνη στον Παιδικό Σταθμό Καρδιτσομάγουλας


Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 37ου του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου (που οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων) πραγματοποιήθηκε θεατρικό παιχνίδι στον Παιδικό Σταθμό Καρδιτσομαγούλας που επιμελήθηκε η παιδαγωγός    θεάτρου-εμψυχώτριαΣινάνη Σύλβια με τον  τίτλο: “Ημερεύει ο άνθρωπος όταν αγαπιέται “.

Η Ειρήνη είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αποτελεί υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ύπαρξης.Χρέος μας είναι να την διαφυλάξουμε και η Τέχνη είναι το αντίδοτο στην κρίση αυτών των αξιών ,παράγοντας αγωγής και μέθεξης,χαράς και δημιουργίας.

Τα παιδιά  του παιδικού ευαισθητοποιήθηκαν και μέσω των ρόλων τους και των συναισθημάτων τους,έστειλαν τα δικά τους μηνύματα πως θέλουν να ζήσουν ειρηνικά,με ποιότητα ζωής ,ευημερία,ασφάλεια,πρόοδο και αγάπη.

Ο πόλεμος είναι δυστυχία, πόνος, διχόνοια ,εφιάλτης, τα νήπια βίωσαν μέσω του παιχνιδιού την φρίκη του πολέμου και είπαν ναι στην αγαπη και την ειρηνη. Ονειρεύονται έναν κόσμο που θα λειτουργεί αρμονικά  χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις.                                                                                     Το θεατρικό παιχνίδι απογειώθηκε με χαρά, παιχνίδια,τραγούδια και ομαδικές κατασκευές για την ειρήνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ομάδα των εκπαιδευτικών του παιδικού σταθμού: Αυγουστίου Κατερίνα, Τσουμπέκου Γεωργία, Κοντοστέργιου Χρυσούλα, Σιακάρα Μαρίνα, η νηπιαγωγός  Βλαχούτα Κωνσταντίνα από τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου, από την ομάδα  “Παιζωδρώμυω” η κα Καπνογιάννη Αλεξάνδρα και η κα Βανέσσα Ρουμελιώτη (αφηγήτρια).

Την επιμέλεια των σκηνικών είχε η ζωγράφος – σκηνογράφος Μάρθα Μακρή.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με την αθλήτρια Τεχνικής Κολύμβησης Αθανασία Καρατσιβή
Επόμενο άρθρο 14 μετάλλια για την ΑΚΑΚ στους χειμερινούς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών