Ειδήσεις

Θεατρικό παιχνίδι στο 3ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας


Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε θεατρικό παιχνίδι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο επιμελήθηκε η παιδαγωγός θεάτρου, εμψυχώτρια Σινάνη Σύλβια με τίτλο «Γέμισε την καρδιά σου με πολύτιμους θησαυρούς».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας ΠΑΙΖΩΔΡΩΜΥΩ Βασιλείου Ηρώ, Καπνογιάννη Αλεξάνδρα, Τσιτόγλου Κατερίνα, η εμψυχώτρια Σολδάτου Αμαλία και η Μπουντούρη Βασιλική. Αφηγήτρια η Νάνου Ροδάνθη.

Μέσα από συλλογικές εμπειρίες και μεταφορά αρχαιοελληνικών μύθων στη θέση που δίνουμε στο εαυτό μας, εκεί που τα ίχνη μου συνάντησαν τα δικά σου και ζήσαμε ένα λευκό όνειρο γεμάτο αισθήσεις, αγκαλιές και μύηση.

Σύμφωνα με τη ρήση του Ηράκλειτου «πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς» εννοώντας την αντιπαλότητα στην κοινωνία μας που γεννά διαφορές σε κοινωνικό, θρησκευτικό και ιδεολογικό επίπεδο. Έτσι η ειρήνη που είναι «το μέγιστο επί γης αγαθό» ακροβατεί και ο άνθρωπος αποδεικνύεται άπληστος που προσπαθεί να εξοντώσει τον συνάνθρωπό του.

Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού εμείς προσεγγίσαμε ένα νέο τρόπο θεώρησης της ζωής με αξίες όπως η ελευθερία, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Προϋπόθεση η αναζήτηση της αγάπης, η υπέρβαση του εγωισμού, της μνησικακίας και της πλεονεξίας. Ένας ανεκτίμητος θησαυρός, το πολυτιμότερο αγαθό για τους ανθρώπους και τον πολιτισμό, η ευτυχία της ανθρωπότητας. Τα παιδιά έπαιξαν, ευαισθητοποιήθηκαν στα μηνύματα που τους δόθηκαν μέσω των ρόλων τους και υποσχέθηκαν ν’ αλλάξουν τον πλανήτη προς το καλύτερο την ημέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης ο κόσμος θα γίνει ειρηνικός και θα ευτυχίσει.

Θερμές ευχαριστίες στον Δ/ντή του Σχολείου κ. Γκαραβέλλο για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας καθώς και στην εκπαιδευτικό κ. Καραντώνη Στέλλα για την υποστήριξή της στην υλοποίηση του θεατρικού παιχνιδιού και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Προηγούμενο άρθρο Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητούν οι Θεσσαλοί έμποροι
Επόμενο άρθρο Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, εκπαίδευση και ποιότητα ζωής στην ψηφιακή εποχή