Ειδήσεις

Θεατρικό παιχνίδι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας


Στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε μία γιορτή χαράς και αγάπης για τα παιδάκια της πόλης μας, από τον Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Αρχικά η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και έδωσε ευχές. Ακολούθησε ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Σύλβιας Σινάνη, η οποία αναφέρθηκε στο κορυφαίο γεγονός της αγάπης του Θεού, το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η ανιδιοτελής προσφορά αγάπης που απελευθερώνει τον δεσμό του εγωισμού. Ακόμη καλωσόρισε το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκαν, καθώς και την Αντιδήμαρχο  Όλγα Μακρή και την Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βάνα Γιαβάζη.

Και επειδή τα Χριστούγεννα είναι κατεξοχήν γιορτή για τα παιδιά παίχτηκε θεατρικό παιχνίδι με τίτλο: «Το θαύμα των Χριστουγέννων», που επιμελήθηκε η παιδαγωγός θεάτρου Σύλβια Σινάνη. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη δράση, αφού έγινε facepainting και ντύθηκαν θεατρικά, έπαιξαν και χάρηκαν το δρώμενο. Ακολούθησε παρουσίαση της παιδικής χορωδίας του Πολυφωνικού Ωδείου, όπου με την καθοδήγηση της Μαέστρου Κορίνας Νεστορίδου, παίχτηκε ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Κατόπιν ο Άγιος Βασίλης πρόσφερε δώρα στα παιδιά και χριστουγεννιάτικες κατασκευές που έφτιαξαν οι οργανωτές.

Στο θεατρικό παιχνίδι παιχνίδι συμμετείχαν οι : Βασίλειος Φουρμούζης, Ηρώ Βασιλείου, Κατερίνα Βακουφτσή, Ευδοξία Αρβυθά, Αλεξάνδρα Καπνογιάννη, Παναγιώτης Αρβυθάς και η εγγονή του ιδρυτή του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκη Κουρεντζή, Τζουλιάνα Μπουρούνη-Αντωνοπούλου. Αφηγήτρια ήταν η Ροδάνθη Νάνου. Στα σκηνικά βοήθησε η Μάρθα Μακρή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερική Ενότητα Καρδίτσας και τη στήριξη του Δήμου.

Χορηγοί υπήρξαν οι: Νοσηλεία στο Σπίτι (νοσηλευτικές υπηρεσίες κατ’ οίκον), Φάρος Λέξεων (γραφείο λογοθεραπείας), Οινοποιείο Καραμήτρος Γ. και Κέντια patisserie.

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή δεμάτων αγάπης εν όψει των αγίων ημερών των Χριστουγέννων
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Γενικό Λύκειο Σοφάδων και το Δήμο Σοφάδων