Ειδήσεις

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Αηδονοχωρίου


   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτην Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Αηδονοχωρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε ότι, πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε, δαιμονοποιούμε τη ζωή μας και δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε σωστές σκέψεις, διαθέσεις και κινήσεις. Ο Χριστός έρχεται να μας υποδείξει έναν άλλο τρόπο ζωής και με τη δική Του παρουσία, η ζωή μας χριστοποιείται και απομακρύνονται η δαίμονες και οι κακές καταστάσεις που προκαλούν.

Η ευαγγελική περικοπή του κατά Ματθαίον ιερού ευαγγελίου, μας διασώζει ένα θαύμα, που πραγματοποίησε ο Χριστός στην ειδωλολατρική περιοχή της Δεκαπόλεως, όταν θεράπευσε δύο δαιμονισμένους. Οι δαίμονες που ο Χρστός εκδίωξε, ομολόγησαν την θεότητά Του, γιατί όπου υπάρχει η παρουσία του Θεού, παύει η παρουσία των δαιμόνων. Ζήτησαν από τον Χριστό, να τους επιτρέψει να εισέλθουν σε μια αγέλη χοίρων, τους οποίους οι κάτοικοι είχαν για πλουτισμό, παρόλο που η θρησκεία τους το απαγόρευε. Με την παραχώρηση του Χριστού, οι δαίμονες εισήλθαν στην αγέλη των χοίρων, οι οποίοι αμέσως κατακρημνίστηκαν και πνίγηκαν στη θάλασσα.

Πολλές φορές κι εμείς, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, προσχωρούμε σταδιακά σε δαιμονικές καταστάσεις και παραδινόμαστε στον διάβολο, ο οποίος όταν μας κυριεύσει ολοσχερώς, μας κατακρημνίζει και μας καταστρέφει, επειδή είμαστε το τελειότερο δημιούργημα του Θεού. Όταν όμως δίνουμε τον εαυτό μας στον Χριστό ,που μας αγαπά και θυσιάστηκε για μας, μας προστατεύει από τις δαιμονικές καταστάσεις, μας χαριτώνει, μας αγιάζει και μας δημιουργεί καταστάσεις μακαριότητας και σωτηρίας στη ζωή μας.

Όπως οι κάτοικοι της περιοχής έδιωξαν τον Χριστό, παρόλο που είδαν το θαύμα της θεραπείας των δαιμονισμένων, έτσι κι εμείς πολλές φορές τον διώχνουμε από τη ζωή μας, γιατί η παρουσία Του είναι μία κρίση και ένας έλεγχος για μας, διότι ο Χριστός διδάσκει την ταπείνωση, την ευλάβεια, την σωφροσύνη, την πίστη και την παράδοση στο θέλημα του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι πρέπει να μάθουμε να χριστοποιούμε τη ζωή μας και να μην επιτρέπουμε να μας κυριεύει και να μας καταβάλει ο διάβολος και αυτό θα το καταφέρουμε, όταν κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Τότε μόνο θα μπορούμε να κρίνουμε τις διάφορες καταστάσεις στη ζωή μας ,γιατί θα έχουμε την κρίση που μας χαρίζει η παρουσία του Χριστού στη ζωή μας, αφού ο Ίδιος μας είπε: “γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς”.

 

Προηγούμενο άρθρο Τελευταία εβδομάδα δηλώσεων συμμετοχής για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Μέτρα προστασίας κατά την διάρκεια του καύσωνα