Ειδήσεις

Θεσμική συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αργιθέας με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργού


Θεσμική συνάντηση εργασίας εφ’ όλης της ύλης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργού κ. Γρήγορη Δημητριάδη στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της ιδιαιτέρως αποδοτικής και πολύπλευρης συνεργασίας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αργιθέας με το γραφείο του ΠΘ, ο Δήμαρχος είχε τη δυνατότητα να θέσει διεξοδικά προς συζήτηση μια σειρά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την ορεινή περιοχή.

Ορισμένα εξ’ αυτών ήταν η αναγκαιότητα επίσπευσης των έργων αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε ο “Ιανός” στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, η συνέχιση των εγκρίσεων των κατατεθειμένων προτάσεων του Δήμου σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η χάραξη στοχευμένων πολιτικών με βάση την ορεινότητα, αξιοποιώντας φορείς όπως το Δίκτυο “Πίνδος”, το χωροταξικό των ΑΠΕ και η άνθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει δια ζώσης τον κ. Δημητριάδη για την έως τώρα στήριξή του σε πληθώρα ζητημάτων ιδίως καθημερινότητας, αντιμετώπισης προβλημάτων τηλεπικοινωνιών αλλά και στήριξης της νέας γενιάς.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του ΠΘ υπογράμμισε πως θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει τόσο να βελτιωθεί πραγματικά η ποιότητα της ζωής των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών όσο και να αξιοποιηθούν στην πράξη όλες οι προοπτικές ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης ορεινών περιοχών όπως είναι η Αργιθέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης η κα Μαρία Διαμαντή, ειδική σύμβουλος – συνεργάτιδα του Διευθυντή του ΠΘ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Κάλεσμα για συμμετοχή στις κάλπες
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για το Σάββατο 4/12