Ειδήσεις

Θεσσαλία: Εισαγγελέας ζήτησε έρευνα για ευθύνες της Περιφέρειας και των Δήμων


Βαρυσήμαντη παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την ανυπολόγιστη καταστροφή στο Θεσσαλικό κάμπο που είχε ως αποτέλεσμα και το χαμό ανθρώπινων ζωών. Η κυρία Γεωργία Αδειλίνη με παραγγελία της προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, ζητάει εκτεταμένες έρευνες στη Θεσσαλία για αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ή δεν έγιναν αλλά και την διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ.

Στην παραγγελία της, η εισαγγελική λειτουργός θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητά από τις κατά τόπους εισαγγελίες να ελεγχθούν σε βάθος συγκεκριμένα έργα, που έγιναν μετά τον Ιανό, αλλά τα πήρε το νερό στην πρόσφατη θεομηνία και για άλλα που όφειλαν να έχουν γίνει και όμως έμειναν στα χαρτιά η δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Επίσης ζητά έρευνα σε βάθος για κονδύλια εκατομμυρίων που διατέθηκαν μετά τον Ιανό, στις δημοτικές αρχές της Καρδίτσας κυρίως, σε άλλους δήμους και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα οποία όμως αντί να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, διοχετεύθηκαν αλλού.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξαρχής ζητάει επίσης να ερευνηθούν ευθύνες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, των αντιπεριφερειαρχών σε νομούς της περιοχής και των δημοτικών αρχών Καρδίτσας και Βόλου ενώ ζητάει και τη διερεύνηση συγκεκριμένων αδικημάτων όπως της πλημμύρας (με ενδεχόμενο δόλο ή από αμέλεια), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, της έκθεσης κλπ.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή
Επόμενο άρθρο Υπ. Παιδείας: Άμεση παρέμβαση ψυχολογικής υποστήριξης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας