Ειδήσεις

Θετικές εξελίξεις στη συνάντηση Δημάρχου Μουζακίου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος


Θετικές εξελίξεις είχε η συνάντηση του Δημάρχου Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 06/07 στην Αθήνα, καθώς επιλύθηκε ένα σημαντικό ζήτημα χρέους του ΔΑΠΠΕΔ (των τιμολογίων του τρέχοντος έτους) προς την Υδροηλεκτρική Βατσουνιάς.

Ο Δήμαρχος, πρωτίστως ανέλυσε στον Υπουργό, πως η Υδροηλεκτρική Βατσουνιάς είναι μια εταιρεία λαϊκής βάσης, μέτοχοι της οποίας είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού και ο Δήμος Μουζακίου και τόνισε την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας της καθώς και την άμεση αποπληρωμή των τιμολογίων, έτσι ώστε να μπορεί η εν λόγω εταιρεία να είναι βιώσιμη.

Πάνω στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν επικοινωνίας του Υπουργού κ.Σκρέκα με τον Πρόεδρο ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλο ΔΑΠΕΕΔ Α.Ε, Ιωάννη Γιαρέντη, την Πέμπτη 08/07, χρέος ύψους 75.000 ευρώ (για το 2021) που όφειλε ο ΔΑΠΠΕΔ στην Υδροηλεκτρική Βατσουνιάς,  αποπληρώθηκε και ένα τεράστιο ζήτημα επιλύθηκε.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκρέκα, που μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης έδωσε άμεσα λύση σε ένα ζήτημα που αφορά στους κατοίκους της Βατσουνιάς. Το ενδιαφέρον με το οποίο ο Υπουργός αντιμετωπίζει τα ζητήματα της Δυτικής Θεσσαλίας και των κατοίκων της είναι αναμφίβολα τεράστιο».

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος για Ιανό: Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιούνται τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης
Επόμενο άρθρο Ικανοποίηση Αγοραστού για τη ρύθμιση Βορίδη με την οποία αποκτούν δικαίωμα υπογραφής οι συμβασιούχοι κτηνίατροι