Ειδήσεις

Τί διεκδικούμε για τα παιδιά μας και γιατί – Του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στις 24/04/2023 προέβη σε καταγγελία στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου με αποτέλεσμα το σχολείο, πρώτη ημέρα μετά τις διακοπές του Πάσχα, να μην είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές με τις καλύτερες συνθήκες.

Η Δημοτική Αρχή έστειλε απάντηση στα ΜΜΕ (25/04)που όμως δεν απευθυνόταν στο Σύλλογο όπως θεσμικά θα έπρεπε, αλλά στον διευθυντή του σχολείου και με σκοπό όπως φάνηκε, όχι να απαντήσει ουσιαστικά, αλλά να κατηγορήσει τους υπογράφοντες την καταγγελία, στοχοποιώντας τους στην ουσία ότι με την κίνηση αυτή αποσκοπούν σε κάτι άλλο.

Καταρχάς θέλουμε να ενημερώσουμε για όποιον του διαφεύγει ότι το γονεϊκό κίνημα στη χώρα μας είναι κατοχυρωμένο νομικά. Οι γονείς και οι κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν στα σχολεία έχουν τα δικά τους ανεξάρτητα όργανα, Συλλόγους Γονέων, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, Ανώτατη Συνομοσπονδία και με τον δικό τους συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο. Επομένως το να απευθυνθούν στον διευθυντή ήταν το λιγότερο άτοπο από πλευράς Δημοτικής Αρχής. Επίσης τα κείμενα με τις αποφάσεις που παίρνουν  οι σύλλογοι, φορείς, σωματεία κλπ με βάση τις διαδικασίες που λειτουργούν τα Διοικητικά Συμβούλια, συντάσσονται από τον γενικό  γραμματέα τους, υπογράφονται από τον πρόεδρο τους και εκφράζουν την πλειοψηφία των μελών τους. Άρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που στοχοποιούνται μόνο οι δύο συγκεκριμένοι γονείς.

Εφόσον όπως μας πληροφορούν στην απάντησή τους «…το σχολείο παρέμεινε κλειστό για 15 ημέρες και είναι φυσικό με τις βροχές και την άνοδο της θερμοκρασίας να αναπτυχθεί και η βλάστηση», θα έπρεπε να είναι γνωστός και ο τρόπος και ο χρόνος περιποίησης της. Επίσης οι έχοντες την ευθύνη για τον καθαρισμό και την περιποίηση της βλάστησης θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αυτόγίνεται χωρίς την παρουσία μαθητών και καθηγητών στον αύλειο χώρο, προς αποφυγή ατυχημάτων και σίγουρα όχι κατά τις ώρες που διεξάγονται μαθήματα στο σχολείο.

Οι προθέσεις μας για την παραπάνω καταγγελία αλλά και για κάθε δράση μας δεν το κρύβουμε είναι υποκινούμενες.

Είναι υποκινούμενες από την ανάγκη εξασφάλισης άριστων όρων φοίτησης, διαβίωσης, μεταφοράς και σίτισης των παιδιών στο σχολείο.

Είναι υποκινούμενες από την ανάγκη προάσπισης της υγείας (σωματικής και ψυχικής) και της ασφάλειας των μαθητών με εφαρμογή σύγχρονου θεσμού σχολικής υγιεινής και φύλαξης των σχολικών εγκαταστάσεων.

Είναι υποκινούμενες από το σήμερα που απαιτεί ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο το οποίο θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας.

Τα άκοπα χόρτα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι πολλά τα ζητήματα στα οποία λόγω αρμοδιότητας έχει την ευθύνη ο Δήμος και παρότι έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις – παρεμβάσεις με τους αντίστοιχους αντιδημάρχους και τον δήμαρχο, προβληματιζόμαστε από την διαχείριση επίλυσης τους και πρόθεση μας είναι μέσα από αυτό το κείμενο να τα δημοσιοποιήσουμε.

  • Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα έπρεπε να είναι στολίδι όχι μόνο για το σχολείο αλλά για όλο το νομό παρόλο που ήταν στα αρχικά σχέδια δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Με επιμονή προηγούμενων Δ.Σ. του Συλλόγου μας πήρε το δρόμο της. Ανακοινώθηκε ένα χρόνο πριν η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής και από τότε είμαστε πάλι στο μηδέν. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Δεν είναι δυνατόν το σχολείο σε κάθε εκδήλωση να λειτουργεί με όρους περιφερόμενου θιάσου για να μην πούμε μπουλουκιού. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αρέσει σε κάποιον αυτή η εικόνα.
  • Υπάρχουν προβλήματα στις στέγες και κατ’ επέκταση στα ταβάνια και τους τοίχους. Θα μας πείτε ότι αυτό έχει πάρει το δρόμο του και θα γίνει. Δεν είναι δυνατόν όμως να χρειάζεται η δική μας πίεση για να επιλύονται τέτοια ζητήματα ασφάλειας, αλλά ούτε να χρειάζεται να περάσουν ένα και δύο χρόνια για να υπάρχει αποτέλεσμα.
  • Η σίτιση των μαθητών έχει προβλήματα.
  • Ο δρόμος έξω από το σχολείο δεν έχει φωτισμό. Στις περιπτώσεις που πρέπει να γίνει κάποια δραστηριότητα κατά τις βραδινές ώρες τρέμουμε μήπως και  συμβεί κάποιο ατύχημα λόγω έλλειψης ορατότητας.
  • Ο δρόμος έξω από το σχολείο στις μεγάλες μπόρες γίνεται απροσπέλαστος. Εφόσον ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος δήλωσε αδυναμία για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, απευθυνθήκαμε εγγράφως (αρ. πρωτ. 1948 / 21.03.2023) στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ – Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα και χωρίς να κάνουμε κάποια καταγγελία, ενώ μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι λέξεις δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση.
  • Απέναντι από το σχολείο ο χώρος στάθμευσης στις βροχές γίνεται αδιάβατος, το χαλίκι με το οποίο είναι στρωμένος ανανεώνεται συνεχώς γιατί βγαίνει στο δρόμο με την χρήση, ενώ μπορεί να προκληθεί τραυματισμός πεζού αν από τα ελαστικά των αυτοκινήτων κάποιο πεταχτεί. Στις εκδηλώσεις του σχολείου τα αυτοκίνητα είναι παντού μιας και δεν υπάρχει οργανωμένο πάρκινγκ.

Η ανταμοιβή των παιδιών αυτών και των δασκάλων τους ποια είναι, τα παραπάνω;

Τα παιδιά μας πλαισιώνουν ουκ ολίγες εκδηλώσεις όλο το έτος σε όλο το νομό. Αρκετές επίσης φορές η φωνή της Καρδίτσας ακούγεται και σε άλλους νομούς της χώρας. Άλλοτε πάλι και στο εξωτερικό. Είναι πρόσφατη η επίσκεψη του σχολείου σε μουσικά σχολεία στο Βελιγράδι.

 

Προηγούμενο άρθρο Παύλος Μυροφορίδης: Πέθανε ο ποδοσφαιρικός παράγοντας
Επόμενο άρθρο Να πει κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πολίτες θυμούνται - Γράφει η Α. Σκόνδρα, Υποψήφια βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.