Ειδήσεις

Τι γίνεται με τις τεράστιες και ανεξέλεγκτες αμμοχαλικοληψίες στον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι;


Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της περιοχής Μουζακίου που έχουν τεθεί υπόψη και της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή τις εργασίες αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιούργησε ο ΙΑΝΟΣ στον Πάμισο ποταμό και στις Κοινότητες Γελάνθης και Μουζακίου, γίνονται μεγάλες και ανεξέλεγκτες αμμοληψίες.

Συγκεκριμένα, στις 10 και 11 Μαΐου 2021, μέσα στην κοίτη του Ποταμού Πάμισου σε ελάχιστη απόσταση κατάντη της Γέφυρας της Κοινότητας Γελάνθης και λίγα μέτρα πιο πάνω από τη Γέφυρα του Βιολογικού, εξελίσσονταν μεγάλη και ανεξέλεγκτη αμμοχαλικοληψία και απόθεση σε ιδιωτική έκταση στην έξοδο της Κοινότητας Καππά προς Μουζάκι, στη διασταύρωση της Περιφερειακής Οδού Καρδίτσας-Μουζακίου στο Δρόμο προς Μαγουλίτσα.

Η ποσότητα των αμμοχάλικων που είναι συσσωρευμένα σ’ αυτόν το χώρο είναι πάρα πολύ μεγάλη και σε συνδυασμό με επανειλημμένες καταγγελίες πολιτών της περιοχής προκύπτει ότι η απόθεση εκεί των αδρανών υλικών γίνονταν από πολύ καιρό, προέρχεται δε και από άλλα σημεία του Πάμισου ποταμού.

Μάλιστα καταγγέλλεται, ότι καθημερινά μεταφέρονται από εκεί μεγάλες ποσότητες κοσκινισμένου αμμοχάλικου προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να δώσει δημόσια απάντηση αν γίνεται νόμιμα η αμμοχαλικοληψία από τον Πάμισο ποταμό στην Κοινότητα Γελάνθης, αν διασφαλίζεται το φυσικό περιβάλλον, γιατί μεταφέρονται αυτές οι τεράστιες ποσότητες των αμμοχάλικων σε ιδιωτική έκταση στο Καππά και ποιος εκμεταλλεύεται τις μεγάλες ποσότητες κοσκινισμένου αμμοχάλικου;

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Ηλ. Τσιτσιμπής: Μπορεί να κερδηθεί η φετινή σχολική χρονιά;
Επόμενο άρθρο Σ. Μπακαλάκου: Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει - Με την απάντησή σας κ. δήμαρχε απλά παραδέχεστε όσα σας καταλογίζουμε