Ειδήσεις

Τηλεδιάλεξη στα πλαίσια του μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού


Η ΟικόΣφαιρα στα πλαίσια ενημέρωσης μελών, φίλων της αλλά και του ευρύτερου κοινού έχει  συστήσει και λειτουργεί θεματική ομάδα με τίτλο «Ομάδα φυσικής ζωής και υγείας». Στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, γύρω από θέματα φυσικής διαβίωσης και υγιεινής διατροφής.Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε πολίτης παίρνοντας πληροφόρηση και ερεθίσματα, μπορεί να θέτει την υγεία του σε πρώτη προτεραιότητα, να ενδιαφέρεται και να αναζητά τρόπους ανάκτησης, διατήρησης και βελτίωσής της, που αναμφισβήτητα θεωρείται το πολυτιμότερο αγαθό. Η αναφερόμενη τηλεδιάλεξη είναι η 4η κατά σειρά.

Στο παραπάνω πνεύμα η ΟικόΣφαιρα και με αφορμή ότι ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιεί την Παρασκευή 29-10-21 και ώρα 19:00, τηλεδιάλεξη με τον γιατρό – χειρούργο μαστού Τριαντάφυλλο Λιάππη, και θέμα: «Καρκίνος Μαστού και Προληπτικός Έλεγχος: Ο Ρόλος του Χειρούργου Μαστού ως Διαχειριστή της Πληροφορίας». Η εκδήλωση αυτή λόγω των περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω Zoom)και ζωντανή αναμετάδοση μέσω της σελίδας της ΟικόΣφαιρας στο Facebook (https://www.facebook.com/oikosfaira/) και οι σχετικοί σύνδεσμοι ανακοινώθηκαν στην σελίδα της ΟικόΣφαιρας (www.oikosfaira.gr).

Το κοινό μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις γραπτά στο chatτου Facebookκατά την διάρκεια της διάλεξης ή τηλεφωνικά στα 2441021000, 2441029421, 2441028550, 6974939222, 6976017907, 6984284298 ή με emailστις διευθύνσεις info@oikosfaira.gr, ή sokvasilakos@gmail.com, ή bellis@anka.gr, tsiaxtisbd@gmail.com ή karetsos@gmail.com. Στα κινητά μπορείτε να στείλετε την ερώτησή σας και με γραπτό μήνυμα. Για διευκόλυνση της συζήτησης, όσες ερωτήσεις σας είναι ήδη γνωστές μπορείτε να τις υποβάλλετε εκ των προτέρων.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Τριαντάφυλλος Απ. Λιάππης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003, όπου εισήχθη μετά από Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικεύθηκε στη χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Δημήτριος» και τον Φεβρουάριο του 2013 απέκτησε, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, τον τίτλο της Χειρουργικής ειδικότητας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2011).

Μετά την απόκτηση της Χειρουργικής ειδικότητας εξειδικεύθηκε στη χειρουργική του Μαστού και την Ογκοπλαστική Χειρουργική. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και μετεκπαιδευτικά μαθήματα. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σχετικά με την Χειρουργική του Μαστού.

Προσφέρει τις υπηρεσίες του στα ιατρεία του στη Θεσσαλονίκη και την Καρδίτσα καθώς και στο Κέντρο Μαστού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Χειρουργεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Γεώργιος Καραΐσκάκης έγινε κέρινο ομοίωμα
Επόμενο άρθρο Τρεις ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας