Ειδήσεις

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!


Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας προετοιμάζεται για την συγκέντρωση στις 17/11 , για να τιμήσουμε αγωνιστικά όπως αξίζει  στον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Ερχόμαστε μετά από τον απόηχο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη καθώς και όλων των συλλαλητηρίων που έγιναν σε όλη τη χώρα, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών σε όλη την χώρα έχουν πάρει ήδη θέση μάχης. Η μεγάλη μάχη που συνεχίζουμε ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, οι κατακτήσεις των εργατών σε Cosco και E-food, οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και των δεκάδων κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου  μας διδάσκει  ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους η δύναμη του λαού είναι αυτή  μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού.
…η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες της εργατικής τάξης και του λαού. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’ το κρατάμε ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου.

Ταυτόχρονα, με ευθύνη της κυβέρνησης για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, την επίκληση της ατομικής ευθύνης, την απουσία εμβολιαστικού σχεδίου έχουμε νέα έξαρση της πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα!

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας καλεί τα σωματεία , τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους φοιτητές ,τους μαθητές , τους συνταξιούχους τους αγρότες ,τους εμπόρους και τους  φορείς του Νομού στην συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 18:00 ,στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας .

 

Προηγούμενο άρθρο Η ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Επόμενο άρθρο Κατέβασε ρολά η εστίαση στην Καρδίτσα