Ειδήσεις

Τιμήθηκε στη Ματαράγκα η επέτειος της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής επανάστασης


Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε τη Δευτέρα 21/3  η επέτειος της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής επανάστασης του 1878, για την απελευθέρωση από τους Τούρκους: η μάχη της Ματαράγκας – Πετρομαγούλας – Πύργου Κιερίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ματαράγκας του Δήμου Σοφάδων, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριφερσάλων κκ Τιμοθέου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε ομιλία από τον φιλόλογο και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Ν. Καρδίτσας κ. Νικόλαο Βλάχο.

Ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο στην κεντρική πλατεία της Ματαράγκας, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και εκπρόσωπο της κυβέρνησης κ. Κώστα Τσιάρα, την βουλευτή Καρδίτσας και εκπρόσωπο της βουλής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κώστα Νούσιο, τον Αστυνομικό Δ/ντη Καρδίτσας κ. Θωμά Καρανάσιο, τον Διοικητή των Πυρ. Υπηρεσιών κ. Γιώργο Νταουτά, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Καρδίτσας, τον πρόεδρο της ΤΚ Ματαράγκας κ. Ντάφο, εκπροσώπους Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και άλλων συλλόγων. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και κάτοικοι της κοινότητας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε κρατώντας ενός λεπτού σιγή, με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την απόδοση τιμών από άγημα της Στρατονομίας.

Προηγούμενο άρθρο Στα έργα της ΤΕΡΝΑ περιόδευσε ο δήμαρχος Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής του κορωνοϊού