Ειδήσεις

Τιμητική διάκριση του Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Τιμητική διάκριση για το Τμήμα Νοσηλευτικήςτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί η ακαδημαϊκή αναγνώριση δύο μελών ΔΕΠ του Τμήματος στο 2% των κορυφαίων ερευνητών-επιστημόνων παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη βιβλιομετρική μελέτη των Baas, Boyak&Ioannidis (2021) του Πανεπιστημίου Stanford τωνΗΠΑ (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3), η οποία βασίστηκε σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποκατηγορίες αυτών.

Ειδικότερα στον κατάλογο των ερευνητών με τη μεγαλύτερη επίδραση μέσα σε ένα έτος (εντός 2020),βάσει τυποποιημένων δεικτών παραπομπών (citations) των επιστημονικών δημοσιευμάτων, βρίσκεται η Αν. Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής κ. Ιωάννα Β. Παπαθανασίου και ο Αν. Καθηγητήςκ. Κωνσταντίνος Η. Τσάρας, αμφότεροι Νοσηλευτές με γνωστικά αντικείμενα τη Νοσηλευτική Κοινωνικής Ψυχιατρικής και τη Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας αντιστοίχως.

Η κ. Παπαθανασίου κατάγεται από τη Μηλέα του Δήμου Ελασσόνας και υπηρετεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2006, ενώ ο κ. Τσάρας κατάγεται από το Στόμιο του Δήμου Αγιάς και υπηρετεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2008, και οι δύο ως μέλη ΔΕΠ αρχικά στοΤμήμα Νοσηλευτικής του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και στη συνέχεια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι η εκπροσώπηση του Τμήματος Νοσηλευτικής στην παγκόσμια κορυφή των ερευνητών-επιστημόνων είναι αναλογικά μια από τις μεγαλύτερες μεταξύ των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η μεγαλύτερη μεταξύ των υπολοίπων Τμημάτων Νοσηλευτικής της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο Γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Καρδίτσας – Ενημέρωση του Κώστα Τσιάρα
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού την Παρασκευή 12/11