Ειδήσεις

Τιμητική εκδήλωση για τον Χρήστο Μπάγκο και απολογισμός δράσης από τους φίλους του Μουσείου Πόλης


Σε μια ζεστή εκδήλωση,παρουσία των μελών και μόνο του συλλόγου, λόγω των θλιβερών γεγονότων, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η  Κοπή Πίττας  των ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δράσεις και ο οικονομικός απολογισμός της τελευταίας τριετίας, διάστημα στο οποίοη συνθήκη του κορωνοϊού δεν επέτρεψε και στους ΦΙΛΟΥΣ παρόμοιες εκδηλώσεις, ιδιαίτερη εξωστρέφεια και δράσεις για το ευρύ κοινό. Έκανε ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου να στραφεί πιο συστηματικά και με μεγάλη επιτυχία στην αγορά αντικειμένων από διαδικτυακές δημοπρασίες. Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό, η συλλογή του μουσείου εμπλουτίστηκε χάρη στους ΦΙΛΟΥΣ κατά 250 περίπου αντικείμενα.Πρόκειται για φωτογραφίες, καρτ ποστάλ και αρχειακά τεκμήρια με αναφορά στην ιστορία της Καρδίτσας, τα οποία χρονολογούνται από το 1822 ως τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οαριθμός αυτός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που αντιστοιχεί στα αντικείμενα που αποκτήθηκαν από του ΦΙΛΟΥΣ σε όλη την προηγούμενη 15ετία (θυμίζουμε ότι ο σύλλογος μετρά ήδη 18 χρόνια ζωής και δυναμικής παρουσίας, καθώς ιδρύθηκε το 2005). Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολή με αντιπροσωπευτικά  δείγματα του πολύ ενδιαφέροντος και σε αρκετές περιπτώσεις σπάνιου αυτού υλικού.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον τ. πρόεδρο του Μουσείου Πόλης και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, Χρήστο Μπάγκο, από την πρόεδρο των ΦΙΛΩΝ, Ελένη Αβδελίδη. Επισήμανε ότι ο κ. Μπάγκος υπήρξε ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις για την αναμόρφωση του μουσείου, το 2003, και από τότε δεν έπαψε να το στηρίζει ενεργά. Στο σύντομο χαιρετισμό του, εκείνοςευχαρίστησε το ΔΣ για την πρωτοβουλία του και αναφέρθηκε στο όραμά του, η ιστορία της Καρδίτσας να τεθεί στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος μέσω του Μουσείου Πόλης, καθώς επίσης στην επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η μόνιμη έκθεση του μουσείου.

Ειδική μνεία έγινε  επίσης από το ΔΣ στον αείμνηστο και πολυγραφώτατο Φώτη Βογιατζή, καθώς και στην αξιέπαινη πρωτοβουλία της οικογένειάς του να δωρίσει το σύνολο των αντιτύπων των πολυάριθμων βιβλίων του για την ιστορία της Καρδίτσας στους ΦΙΛΟΥΣ, ώστετα έσοδα από τη διάθεσή τους να χρησιμεύσουν στην ενίσχυση του έργου του συλλόγου. Η εκδήλωση έκλεισε με τη δέσμευση των ΦΙΛΩΝ για πιο ενεργή παρουσία και δράση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο Το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας συμμετείχε σε Masterclass Φυσικής Σωματιδίων στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ
Επόμενο άρθρο Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου διοικητή ΠΕΠΥΔ στον Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιο