Ειδήσεις

Την 8η Εθελοντική Αιμοληψία πραγματοποίησε το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως


Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το οποίο φέρει την επωνυμία του αγίου και ενδόξου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του εκ Καππούας, πραγματοποίησε Εθελοντική Αιμοδοσία κατά την ημέρα της ιεράς μνήμης του, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022. Η Εθελοντική Αιμοληψία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσης στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

Η προσπάθεια αυτή της Ιεράς μας Μητροπόλεως πραγματοποιείται ώστε να αυξάνονται τα αποθέματα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσης, αλλά και να προσφέρεται άμεσα βοήθεια στους έχοντες ανάγκη αδελφούς μας. Παράλληλα, η Ιερά μας Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να ενημερωθούν γύρω από το θέμα αυτό και να δείχνουν έμπρακτα, με τη συμμετοχή τους, την αγάπη και το σεβασμό τους για την ανθρώπινη ζωή και προτρέπει όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, πραγματοποιώντας με αυτό τον τρόπο μια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και θυσίας προς τους συνανθρώπους μας. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε. Έδωσε το αίμα Του για το βροτείο γένος, για τη σωτηρία του ανθρώπου. Ένα απολυτίκιο της Μεγάλης Πέμπτης αναφέρει: «ἐξηγόρασας ἡμᾶς ἐκ τῆς κατάρας τοῦ νόμου τῶ τιμίω σου αἵματι». Με τα λόγια αυτά η Εκκλησία μας, παρουσιάζει ως παράδειγμα υψίστης αυταπαρνήσεως τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος προσέφερε το πολύτιμο αίμα Του υπέρ της σωτηρίας του κόσμου, και έγινε έτσι το παράδειγμα του Μεγάλου Αιμοδότου. Ο Χριστός, κατ ́ επέκταση, πέρα από το ότι είναι ο μεγάλος Αιμοδότης, μπορεί να θεωρηθεί και ο πρώτος, προ αιμοδοσίας, αιμοδότης.

        Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο εξ Αγαρηνών. Ήταν Μουσουλμάνος, υιός Τούρκου αξιωματούχου της περιοχής Φαναρίου και Καπούας (Καππά). Σε ηλικία είκοσι ετών ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό και βαπτίσθηκε στο μοναστήρι του αγίου Νικολάου Καπούας. Με διαταγή του πατέρα του βασανίσθηκε σκληρά και κρεμάσθηκε στο κλωνάρι του μεγάλου πλατάνου. Τρεις φορές κόπηκε ως εκ θαύματος το σχοινί, όμως ο ανηλεής και αμετανόητος πατέρας διέταξε εν τέλει τον αποκεφαλισμό του. Έτσι, ο πρώην Σαίμ στις 18 Αυγούστου του 1610 κατεγράφη εις τας δέλτους των Νεομαρτύρων της Πίστεώς μας, η δε λαϊκή μούσα, απ’ ό,τι λένε, του έπλεξε το γνωστόν δημώδες: «να ’χε καεί ο πλάτανος…».

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστού στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Επόμενο άρθρο Αρχίζει η στεγαστική αποκατάσταση των ωφελούμενων του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους