Ειδήσεις

Την Πέμπτη η συνάντηση της Επιτροπής των Μπλόκων με το κυβερνητικό κλιμάκιο


Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό, η κυβέρνηση, τελικά, δέχτηκε συνάντηση με  την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σε επίπεδο κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελούμενο από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας.

Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 8:30 π.μ.  στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αντιπροσωπεία των αγροτών θα πάει σε αυτή τη συνάντηση «κουβαλώντας» μαζί της τη δύναμη που της δίνουν ο πολυήμερος σκληρός αγώνας της αγροτιάς στα μπλόκα και η πρωτοφανής συμπαράσταση κι αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τα αιτήματα που προβάλλουν και έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις μαζικές και συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα, είναι αυτά που θα τους δώσουν μια ανάσα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν από τη δουλειά τους.

Στη βάση αυτού του πλαισίου αγωνιστικών διεκδικήσεων ζητάνε ουσιαστικές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

– Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

— Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

ΠΗΓΗ: 9Ο2.gr

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Υποστρητήγου Π.Σ. και νέου Συντονιστού Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας στον Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Δρομολόγηση λύσεων για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του Δικτύου Ηλεκτροδότησης