Ειδήσεις

Την Υφυπουργό τουρισμού Έλενα Ράπτη επισκέφτηκε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Την Υφυπουργό τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη επισκέφτηκε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Ο βουλευτής διατύπωσε την άμεση ανάγκη να στηριχτεί η τοπική κοινωνία, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά την θεομηνία.

Η αγορά και πολλές επιχειρήσεις του νομού αρχίζουν πλέον να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τοπία μοναδικής ομορφιάς, όπως αυτό της λίμνης Πλαστήρα, τα υπέροχα μοναστήρια μας στις καταπράσινες απόκρημνες βουνοκορφές των Αγράφων, οι αρχαιολογικοί χώροι, συνθέτουν ένα μωσαϊκό μνημείων προσφέροντας ένα αξιοθαύμαστο τουριστικό προϊόν, που πρέπει να το στηρίξουμε.

Η κ. Ράπτη τόνισε την ανάγκη στήριξης του νομού, λόγο των προβλημάτων που οι πλημμύρες άφησαν πίσω τους. Γνωρίζω την κατάσταση τόνισε, θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις για να βοηθήσουμε την περιοχή. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια αναζητώντας τουριστικά προγράμματα για την ένταξη των πλημμυρισμένων περιοχών.

Ο κ Σπάνιας αναφέρθηκε στην οργάνωση μιας στοχευμένης, αποκλειστικά για τον νόμο μας διαφημιστικής καμπάνιας, η οποία θα τονίζει την ασφαλή και άνετη προσβασιμότητα σε όλα τα μέρη της περιοχής.

Η Υφυπουργός κ. Έλενα Ράπτη ενημέρωση τον κ. Σπάνια για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία υπάρχουν. Εργαλεία που αφορούν τον ιαματικό, τον θρησκευτικό, τον αγροτικό τουρισμό και την προβολή των τοπικών μας προϊόντων.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε την κ. Ράπτη τονίζοντας το γεγονός ότι ήταν πραγματικά μια πολύ οργανωμένη συνάντηση με την παρουσία όλου του επιτελείου του υπουργείου. Στη συνάντησηαυτή συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα δεδομένα που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της Υφυπουργού, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν, έτσι ώστε να υπάρξει αύξηση της επισκεψιμότητας και της κίνησης στις επιχειρήσεις, κάτι που θα στηρίξει την τοπική κοινωνία και θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη του Νομού μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε το πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Αστυνομικού Διευθυντή Καρδίτσας στην Αργιθέα