Ειδήσεις

Την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Η δημιουργίας ενός σχεδίου για την τόνωση του τουριστικού τομέα της περιοχής συζητήθηκε στη συνάντηση αυτή, όπου ο κ. Σπάνιας διατύπωσε την ανάγκη να στηριχτεί η τοπική κοινωνία περιγράφοντας το γεγονός ότι το χτύπημα που δέχτηκε ο νομός μας είναι πολύπλευρο. Αφορά το αγροτικό κομμάτι, την κτηνοτροφία τις κατοικίες, τις υποδομές τον αγροτικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα το εισόδημα των κατοίκων, που κατά κύριο λόγο είναι αγρότες και αποτελεί τη βάση της τοπικής μας οικονομίας,να μειωθεί αισθητά.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μια καθίζηση στην αγορά και πολλές επιχειρήσεις αρχίζουν πλέον να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Νομός Καρδίτσας είναι προικισμένος με εξαιρετικού κάλους τοποθεσίες. Η μοναδικής ομορφιάς τοπία, όπως αυτό της λίμνης Πλαστήρα, τα υπέροχα μοναστήρια μας στις καταπράσινες απόκρημνες βουνοκορφές των Αγράφων, τους αρχαιολογικούς χώρους,είναι μνημεία τα οποία προσφέρουν ένα τουριστικό προϊόν που πρέπει οπωσδήποτε να προωθηθεί.

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι πραγματικά πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή που οι καταστροφικές πλημμύρες δημιούργησαν τεράστια προβλήματα. Γνωρίζω την κατάσταση τόνισε και θεωρώ ότι θα υπάρξει μια συνεχής στήριξη από το Ελληνικό κράτος το οποίο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται εκεί, αλλά και σαν Υπουργός τουρισμού συνέχισε, θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις για να βοηθήσουμε την περιοχή.

Η χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρουν τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα στον χώρο του τουρισμού αποτελεί μια λύση. Μετά την πρωτοφανούς έντασης πλημμύρα και τα προβλήματα που άφησε πίσω της ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, οι υπηρεσίες του Υπουργείου κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια αναζητώντας τουριστικά προγράμματα για την ένταξη των πλημμυρισμένων περιοχών.

Ο κ. Σπάνιας αναφέρθηκε στην οργάνωση μιας στοχευμένης, αποκλειστικά για τον νόμο μας διαφημιστικής καμπάνιας, η οποία θα τονίζει την ασφαλή προσβασιμότητα των διαδρομών και των υποδομών της περιοχής.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα να ενισχυθούν και άλλες μορφές τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός, ο ιαματικός, ο θρησκευτικός τουρισμός, τα τοπικά μας προϊόντα. Έτσι με οργανωμένη διαφήμιση πάνω στο προσφερόμενο προϊόν με σχεδιασμό βραχυπρόθεσμων, άλλα και μακροπρόθεσμων στόχων θα μπορούσε να αποτελέσει μια κίνηση που θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει, αύξηση της επισκεψιμότητας και της κίνησης στις επιχειρήσεις, κάτι που μπορεί να στηρίξει την τοπική κοινωνία και να βοηθήσει την οικονομική κατάσταση του νομού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το χρονοδιάγραμμα για την ενίσχυση ζωϊκού κεφαλαίου
Επόμενο άρθρο Τρεις ταινίες στο πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας