Ειδήσεις

Τίποτα θετικό δεν πρέπει να περιμένουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, από τον γάμο ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πολιτικό γυρολόγο Κουρέτα


Τελικά το «σύμφωνο συμβίωσης» ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, με επικεφαλής τότε τον κ. Τσιλιμίγκα, ανανεώθηκε αυτές τις ημέρες, αφού συμφώνησαν να κατέβουν ξανά μαζί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επικεφαλής αυτή τη φορά τον πολιτικό γυρολόγο κ. Κουρέτα, ο οποίος στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, πάσχιζε να μας πείσει ότι είναι «ανεξάρτητος», παρ’ ότι έχει περάσει σχεδόν απ΄ όλα τα αστικά κόμματα και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και μαζί με τον κ. Αγοραστό, μιας και στα βασικά θέματα έχει την ίδια πολιτική.

Κατά τα άλλα το ΠΑΣΟΚ «ξιφουλκεί» με κάθε ευκαιρία κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αντιστρόφως, προφανώς για ποιο από τα δύο κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, θα έχει το πάνω χέρι στην υπεράσπιση της αντιλαικής στρατηγικής του κεφαλαίου.

Αποδεικνύεται ότι αυτοί οι «άσπονδοι εχθροί», δεν έχουν πρόβλημα να συνεργάζονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε αρκετούς δήμους και μάλιστα με επικεφαλής αυτή τη φορά, ένα πολιτικό γυρολόγο, ένθερμο υποστηρικτή του εκμεταλλευτικού συστήματος, της Ε.Ε και των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων.

Και πώς να έχουν, αφού η αντιπαράθεσή τους αφορά στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι πώς θα μπει τέλος σ’ αυτήν, μιας και την καπιταλιστική ανάπτυξη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων όλοι τους υπηρετούν και σε γενικό επίπεδο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως αποδείχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, βάζοντας πλάτη στον κ. Αγοραστό στα κύρια ζητήματα.

Η κύρια «κατηγορία» που εκτοξεύουν κατά του κ. Αγοραστού, όλοι αυτοί (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτας) που επιχειρούν να εμφανισθούν σαν το αντίπαλο δέος προς την νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή, είναι ότι φταίει γιατί η Θεσσαλία είναι πίσω στην απορρόφηση των ευρωενωσιακών και άλλων πόρων προς όφελος της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, ότι δεν έχει κάνει κινήσεις να σπρώξει πιο πολύ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα αδηφάγα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, όπως κάνει ο κ Κουρέτας ως καθηγητής του.

Αυτός είναι ο καημός και η αγωνία τους, πως θα στηριχθούν πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Γι’ αυτό ο κοινός τους υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, ζητάει από τον περιφερειάρχη να μην ασχολείται το περιφερειακό συμβούλιο με «ανούσια» θέματα εννοώντας τα θέματα που σχετίζονται με τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, με την εγκατάσταση αμερικανικών πολεμικών βάσεων στην Θεσσαλία, αλλά με το πώς θα στηριχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη στη Θεσσαλία, πως θα μπορέσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες να πάρουν ζεστό χρήμα και έργα, δηλαδή τα χρήματα από την κλεμμένη υπεραξία των εργατών και την φοροληστεία των πολλών.

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαικών οικογενειών της Θεσσαλίας, που οι πολιτικές αυτών των κομμάτων τους τσάκισε τις ζωές τους, πρέπει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, να τους γυρίσουν την πλάτη, όπως και στη Ν.Δ και στα κάθε είδους φασιστικά και εθνικιστικά στοιχεία.

Κανένας αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει τίποτα το θετικό για το λαό, απ’ αυτή την σύμπραξη ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Κουρέτα.

Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Η μόνη επιλογή που αντιστοιχεί στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, είναι η ψήφος στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών-λαικών συμφερόντων, απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Καιρός: Ο πιο θερμός Ιούλιος για τη Θεσσαλία από το 2010
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα σε έκτακτη σύσκεψη