Ειδήσεις

Το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας σε διακρατική συνάντηση στο Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε της Τσεχίας


 Στο πλαίσιο της 2ης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ με κωδικό 2021-1-PL01-KA210-SCH-000031418 και τίτλο “Healthymind-mentalresilience, strength and focus” που υλοποιεί το 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, οχτώ μαθητές με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Αν. Τσίρα και Κων. Ντούρα,ταξίδεψαν στην Τσεχία. Στο πρόγραμμα, εκτός από την Ελλάδα, συμμετέχουν οι χώρες Πολωνία και Τσεχία.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να μπορέσουν να διαχειριστούν τιςσυναισθηματικές τους μεταβολές και το άγχος τους, στα πλαίσια της ρευστής πραγματικότηταςκαι της πολυπλοκότητας του σύγχρονου τρόπου ζωής. Απώτερος στόχος είναι η μείωση του φόβου και της ανασφάλειας καθώς και η ενδυνάμωση της προσωπικότητας των μαθητών, μέσω της καλλιέργειας της ενσυναίσθησης και της ενσυνειδητότητας. Ως εκ τούτου ιδιαίτερα σημαντική είναι η εμπειρία της συνύπαρξης με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να ανταλλάξουν απόψεις, να καταρρίψουν στερεότυπα που είχαν για τους διαφόρους λαούς, αναπτύσσοντας μεγαλύτερη ανεκτικότητα και σεβασμό προς τις άλλες ομάδες, με τις οποίες συνεργάστηκαν και δημιούργησαν φιλίες.Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις ειδικών, επισκέψεις, εργαστήρια και πολιτιστικές-εκπαιδευτικές εκδρομές σε σημεία ενδιαφέροντος της Τσεχίας.

Καθόλη τη διάρκεια της προγράμματοςπραγματοποιήθηκε συνεργασία των συντονιστών, τακτοποίηση εκκρεμοτήτων της κινητικότητας και προετοιμασία της επόμενης κινητικότητας, στην Τσεχία.Συζητήθηκαν οι δραστηριότητες,  έγιναν προτάσεις για μελλοντικές κινητικότητες, συμπληρώθηκαν και παραδόθηκαν τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά της κινητικότητας, και έγινε αξιολόγηση των δραστηριοτήτων και της επίτευξης των στόχων της.

Ολοκληρώνοντας την κινητικότητα, οι Έλληνες μαθητές, έδειξαν ότι μπορούν να συνυπάρξουν και να συνεννοηθούν με τα παιδιά των άλλων χωρών επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή επικοινωνία που έχει καλλιεργηθεί από τις προηγούμενες δράσεις του προγράμματος. Θα πρέπει να σημειωθεί η εξαιρετική παρουσία των Ελλήνων μαθητών αλλά και συνολικά της ελληνικής αποστολής, άφησε μοναδικές εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. Μία ακόμη δράση του προγράμματος Erasmus+ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία δίνοντας αφενός την ευκαιρία στους μαθητές να «ανοίξουν» τους ορίζοντές τους και αφετέρου επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η εκπαίδευση μπορεί να φέρει πιο κοντά και με τον πιο ουσιαστικό τρόπο ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και χώρες.

Προηγούμενο άρθρο 92 ενημερωτικές διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς κατά το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου 2023 στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας: Πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Λάρισας, δύο εκπαιδευτικά προγράμματα